Fiica unui milionar din Satu Mare, numita de PSD intr-o functie grasa la stat, dupa ce fratele ei a fost prins de DNA ca a cerut mita in valoare de 500.000 de euro

TRIMITE PRIETENILOR

PSD o propune pe Ioana Bran in functia de secretar general adjunct al Camerei Deputatilor.

Potrivit unei informari transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului deputatilor PSD, Alfred Simonis, social-democratii o nominalizeaza pentru aceasta functie pe Ioana Bran, fost ministru al Tineretului si Sportului si fost deputat in legislatura 2016-2020.

Camera Deputatilor urmeaza sa voteze propunerea PSD intr-o sedinta de plen din aceasta saptamana.

Votul este secret cu buletine de vot.

In prezent, Camera Deputatilor are trei secretari generali adjuncti: George Ionut Dumitrica, Istvan Gaspar si Catalin Mihalache. Secretar general al Camerei este Silvia Mihalcea. Mihalcea este iubita lui Marian Neacsu (PSD), secretar general al Guvernului.

Ioana Bran este fiica unui milionar din Satu Mare, Ioan Bran, care detine una dintre cele mai mari distilerarii de alcool din zona, Distileriile Bran.

Fratele sau, Daniel Bran, a fost retinut in 2013 de DNA pentru mita in valoare de 500.000 euro. Bran a fost condamnat, in 2015, de Curtea de Apel Bucuresti, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Daniel Bran a pretins si a primit suma de 500.000 de euro pentru a interveni la ANRP in vederea acordarii unor despagubiri in suma de 5,2 milioane de euro unui interlop (Michael Muresan) pentru un teren periferic din municipiul Satu Mare. In acest dosar a fost implicat si tatal, patronul distileriei Bran, care a incasat faptic spaga de 500.000 euro, prin incheierea unui contract fictiv de imprumut cu interlopul Muresan. De-a lungul anilor au existat suspiciuni ca la firma tatalui candidatei PSD s-ar produce evaziune fiscala cu alcool.

Daniel Bran a fost consilier al lui Daniel Constantin pe cand acesta a fost Ministru al Agriculturii.

Ioana Bran este absolventa Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si detine si un masterat in audit si expertiza contabila.

A intrat in politica in 2010, iar in 2012 a fost aleasa consilier judetean pe listele USL Satu Mare


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.