Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei

TRIMITE PRIETENILOR

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei. Florentina, fetița din Vaslui hrănită doar cu pufuleți până la vârsta de 4 ani, a uimit o țară întreagă cu povestea ei. Fetița a crescut într-o familie disfuncțională și ajunsese la vârsta de 4 ani să fie malnutrită și să cântărească doar 5 kilograme.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au rămas uluiți atunci când s-au ocupat de cazul ei. Trupul fragil al copilei, aflat aproape de stadiul de comă, cântărea cât un bebeluș, după ce părinții ei au hrănit-o numai cu pufuleți, cât să-i „amăgească” foamea.

Medicul care s-a ocupat de evoluția fetiței a decis să o adopte. An de an el i-a organizat ziua de naștere ca pentru propriul copil, devenind, astfel, noua familie a Florentinei.

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei

Astăzi, Florentina este o fetiță de 12 ani perfect sănătoasă, cu zâmbetul pe buze și care se bucură de o copilărie normală, mulțumită noii sale familii.

„Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap.

Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării”, a povestit Dragoș Tudose, tatăl fetiței.

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani . Și-a aflat povestea de viață de la părinții adoptivi: „Când s-a văzut, a început să plângă”

Actualii părinți ai Florentinei și-au dorit să o crească pe fetiță într-un mod cât mai armonios, atât din punct de vedere al sănătății fizice, cât și sănătății psihice. Nu au vrut să-i ascundă faptul că este adoptată, în schimb au așteptat momentul potrivit ca această discuție să aibă loc.

Nu în ultimul rând, povestea ei fiind atât de mediatizată, nu și-au dorit ca micuța lor să afle adevărul de pe Internet.

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei

„Am avut aceste discuții, mai ales că, înainte să încheiem procesul de adopție, a trebuit să îi spunem că este adoptată, pentru că ne-au pus cei de la Protecția Copilului să facem asta. Am apelat la un psiholog și s-a făcut o povestioară pe care să o înțeleagă.

Dar, destul de recent, acum câteva luni, da, i-am arătat, pentru că trebuie să îi arătăm. Mai bine îi arătăm noi și îi spunem, îi povestim, decât să afle ea pe Internet.”, a mai povestit tatăl fetei.

Momentul nu a fost unul ușor, mai ales atunci când Florentina a aflat prin ce chinuiri a trecut în primii ani de viață și cum a ajuns, de fapt, în noua ei familie.

„A început să plângă… Când s-a văzut, a început să plângă, s-a liniștit, dar, da, a început să plângă destul de tare. Am luat-o în brațe, am ieșit în oraș numai noi doi cu ea.”, a mai dezvăluit Dragoș Tudose.

Din fericire, acum Florentina este un copil cu un viitor în față și o familie care o iubește și o îngrijește ca pe ochii din cap. Mai mult, cuplul care a adoptat-o pe fetița din Vaslui a devenit ulterior și părinți de gemeni, iar astfel Florentina se bucură și mai mult acum să facă parte dintr-o familie numeroasă și armonioasă.

CITESTE MAI MULTE PE DEMAMICI.RO


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.