Florin Călinescu: Iohannis nu e nici neamț, nici sas, nici român, nici nimic, e cetățean universal / PSD e același din 1990 până astăzi. Niciun partid nu se poate reforma, nici PNL. N-au decât interesele găștilor lor

TRIMITE PRIETENILOR

Florin Călinescu a fost invitatul lui Robert Turcescu la „Sub semnul întrebării”, joi seară, pe B1 TV, și a declarat tranșant că niciun partid nu se poate reforma. El nu a uitat nici de președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „nu e nici neamț, nici sas, nici român, nici nimic, e cetățean universal”.

Scena politică, analizată pe B1 TV de Florin Călinescu

Schimbul de replici a pornit de la faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost aprobată noua ordonanță de compensare a facturilor.

„Virgil Popescu este un compozitor…”, a fost reacția lui Florin Călinescu.

El a amintit de clinciurile dintre liberalul Virgil Popescu și liderul AUR, George Simion.

„Îmi aduc aminte că e unul din preferații lui Simion, numai că eu i-am explicat și lui Simion, nu cred în modalitatea asta door-to-door. Acesta e cetățeanul de care se leagă el. După părerea mea, povestea stă în altă parte. Noi poate că suntem singura țară europeană care producem 50% – 60% gaze numai din Transilvania. Dacă tu ești Președintele unei țări, ai toate serviciile subordonate, ți-ai făcut partidul cum ai vrut tu, ți-am schimbat președinții de partid cum ai vrut tu, ai făcut ce coaliție ai vrut tu, deși «ciu-ma ro-și-e P-S-D» e vinovată…”, a adăugat Florin Călinescu.

„Fac iarăși o pauză, mă, nu Iohannis e de vină aici, că el nu are treabă. El nu e nici neamț, nici sas, nici român, nici nimic, e cetățean universal. El n-are un sentiment că trebuie să facă ceva pentru cineva, el n-are acest sentiment, dar problema este la PSD. Dacă ăsta te face albie de porci, tu mai vii în coaliție?”, a continuat omul de televiziune.

Referitor la faptul că PSD s-a schimbat de la acel moment, Florin Călinescu a spus: „Nu, mă lăsați, mă lasați, asta să fie clar – PSD este același din 1990 până astăzi. E PSD, el, în sinea lui, are acea armată de neveste, de secretari de plasă”.

Întrebat dacă se poate spune că PSD nu e capabil să se reformeze, el a adăugat: „Dar niciunul nu se poate reforma, nici PNL, nici astea nu se pot reforma. Ele n-au decât interesele lor și ale familiilor lor, și ale găștilor lor. Ei n-au o treabă cu noi”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.