Formularul care te scapa de plata CASS, daca esti asigurat in strainatate

TRIMITE PRIETENILOR

Formularul care te scapa de plata CASS a fost introdus relativ recent in spatiul legislativ autohton, insa le ofera celor care au deja contributii pentru sanatate intr-un alt stat UE/SEE sansa de a nu mai plati si in Romania sumele aferente CASS.

Formularul care te scapa de plata CASS este formularul 603, iar intreaga procedura de urmat pentru depunerea corecta a fost detaliata in Ordinul ANAF si CNAS nr. 3697/727/2016.

Pe scurt, cei care trebuie sa depuna formularul sunt cei care detin o asigurare pentru boala si maternitate in alt stat al Uniunii Europene (UE), al Spatiului Economic European (SEE) sau in Elvetia, precum si cei care detin o asigurare pentru boala si maternitate in statele cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale de securitate sociala cu prevederi pentru asigurarea de boala si maternitate, in temeiul legislatiei interne a statelor respective, care produce efecte pe teritoriul Romaniei, si care obtin venituri pentru care se datoreaza CASS in Romania.

Formularul 603 – formularul care te scapa de plata CASS

Cei care depun acest act vor trebui sa aduca organului fiscal si o serie de documente secundare, dupa caz, asa cum urmeaza:
  • documentul portabil A1;
  • TR/R1 – formularul privind legislatia aplicabila;
  • PM/RO101 – certificat privind legislatia aplicabila;
  • MD/RO101 – certificat privind legislatia aplicabila etc.
Formularul 603 poate fi descarcat dand click AICI!

Finalmente, nu uitati ca declaratia se completeaza in doua exemplare si se depune doar in format tiparit la posta sau ANAF.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.