Generalul Emil Străinu, avertisment despre planul Rusiei de a cuceri Republica Moldova. „Vor să creeze un precedent ca să implice şi România în război”

TRIMITE PRIETENILOR

Generalul Emil Străinu a explicat la România Tv direcțiile prin care Rusia ar putea începe atacul asupra Ucrainei. Mai mult, acesta a precizat că la granita cu Transnistria există sute de kilometri de tuneluri pe care rușii le-ar putea folosi pentru a se infiltra în Republica Moldova.

Generalul Emil Străinu a vorbit despre planul lui Vladimir Putin de a deschide un nou front în războiul din Ucraina, prin invadarea Republicii Moldova.

„Dacă Republica Moldova este cucerită, e normal că va fi cucerită şi Transnistria. Avem o direcţie avem o direcţie la sol, cu armată terestră, pe direcţia Melitopol-Herson-Nikolaev-Odesa, dar care în momentul de faţă întâmpină mari greutăţi pentru rezistenţa ucrainenilor este foarte puternică în zona respectivă.

Mai departe ar fi următoarea posibilitate ca să fie ocupată, ca ucrainenii să se dea la o parte şi să-i lase pe ruşi să ajungă în Transnistria ca să creeze un precedent într-un fel sau altul ca să se implice şi România în război.

În sud, sud-estul Ucrainei şi sud-estul Basarabiei, ajungând până la Cetatea Albă şi în partea cealaltă spre Nipru există o reţea de tuneluri foarte mari. Sunt zeci de kilometri de asfel de tuneluri, unele sunt folosite, altele nu. Vă daţi seama cu elemente de cercetare, de diversiune se pot crea diversiuni foarte mari pentru a se face infiltrări în Republica Moldova”, a declarat generalul Emil Străinu, la România TV.

Rusia caută să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova, iar mai multe „indicii” arată că într-un viitor apropiat este posibil un atac asupra acestei foste republici sovietice, afirmă surse militare ucrainene citate de cotidianul britanic The Times.

Dacă o astfel de incursiune ar avea succes, ea le-ar permite forţelor ruse să pătrundă în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, dinspre vest, adaugă The Times, citat de Agerpres.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.