Gospodăria țărănească scutită de plata impozitelor pe terenuri și clădiri!

TRIMITE PRIETENILOR

Lege promulgată de președintele Klaus Iohannis pentru o nouă serie de facilități fiscale. De data aceasta, gospodăria țărănească este în centrul atenției, iar printr-un act normativ ce va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, gospodăria țărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri și clădiri. Cu o condiție: să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă!

Prin noua lege promulgată de președintele Iohannis vineri, 20 noiembrie, ”gospodăria țărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole. Definirea și modul de autorizare a gospodăriei țărănești se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

Același act normativ introduce în Legea cooperației agricole și precizarea clară privind scutirea de impozite pentru membrii cooperatori. Astfel, se prevede ”scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru producția valorificată prin/către cooperativa agricolă, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016”.

Sursa – AGROINTEL.RO


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.