Greutatea conținutului ghiozdanului la toate ciclurile de învățământ nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului!

TRIMITE PRIETENILOR

Mesaj trimis către buzoienii.ro de mămica unei fetițe de la Școala nr. 1 din Buzău.

„Fetița mea are 30 kg. E clasa a șasea. Dar duce uneori un ghiozdan cântărit de mine de peste 6 kg! Manualele sunt grele, hartia e premium. Plus auxiliare, penar, apă, dezinfectant ș.a.m.d. Nu mi-am pus niciodată problema atât de serios până recent, când am descoperit că are scolioză. Acum am început un alt chin, cu kinetoterapie, corset de îndreptare, etc. Evident că o duc și aduc de la școală, dar chiar și așteptarea la poartă cum trebuie acum e solicitantă pentru ea”.

„Eu am găsit acum înțelegere să nu mai care tot ceea ce au ceilalți copii, fiind in aceasta sițuatie specială. Dar mă întreb, restului copiilor or fi bine ?”

Ordin NERESPECTAT al Ministrului Sănătății

„Greutatea conținutului ghiozdanului la toate ciclurile de învățământ nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului!” – link AICI

Mămică: „Lansez o rugăminte celorlalți părinți, cadrelor didactice, inspectorat și DSP Buzău, haideți să facem ceva. E mult mai greu apoi să îndrepți, asta dacă se mai poate!”.

O fi în regulă ?

O posibilă soluție, trimisă tot de un cititor, ar fi (precum vedem în filmele americane) ca elevii să aibă la școală câte un dulap – unde să-și păstreze diferite obiecte didactice.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.