Iata cine este in spatele AUR. Milionarul Bobby Paunescu, fiul securistului George Constantin Paunescu

TRIMITE PRIETENILOR

AUR, formatiunea extremista care constituie marea surpriza a alegerilor parlamentare, este controlata din umbra, printre altii, si de Bobby Paunescu. Acesta si-a facut aparitia, duminica seara, la sediul AUR, pentru a-si manifesta bucuria alaturi de liderii de fatada.

Bobby Paunescu a aparut cu gura pana la urechi alaturi de celebra avocata Diana Sosoaca, cea care s-a remarcat prin numeroase scandaluri publice legate de masurile sanitare de combatere a pandemiei.

Bobby Paunescu este fiul lui George Constantin Paunescu (GCP), fost ofiter de Securitate cu gradul de colonel, scria Catavencii in 2019. GCP, alaturi de fratii sai, a construit un imperiu financiar evaluat la sute de milioane de euro.

Iata ce scria Catavencii despre familia Paunescu:

Una dintre familiile care nu s-au ascuns nici macar o secunda dupa 1990 a fost familia Paunescu: George Constantin, Viorel si Valentin (decedat intre timp). Valentin a fost cel mai discret, ocupandu-se de divizia print a familiei, reprezentata, in principal, de Curierul National si de alte cateva publicatii pasagere. Viorel a fost carciumarul nomenclaturii si al fotbalistilor, gestionand ani buni barul Melody din Bucuresti si pe cel cu acelasi nume din Mamaia. Relatiile foarte bune cu fotbalisti de top, printre care Hagi, Piturca si Lacatus, l-au scapat de furia celor care, dupa 1989, i-ar fi luat gatul pentru ca era principalul furnizor de alcool si fuste al lui Nicu Ceausescu. George Constantin, insa, a fost cel care a venit cu relatiile profunde, banii din conturile unitatii si oportunitatile de afaceri.

George Constantin Paunescu a lucrat, pana in 1990, in comertul exterior. A lucrat ani de zile in strainatate si a ajuns pana la nivelul de director al sectiei import-export si mai apoi director al directiei de valuta in Ministerul Comertului Exterior. George Constantin Paunescu a ajuns pana la gradul de colonel in Directia Securitatii Statului.

Dupa 1990, GCP si fratii sai au facut avere rapid, mai ales cumparand de la stat foarte ieftin diverse active importante, precum Hotel Intercontinental, Hotel Lido sau Hotel Rex din Mamaia. Afacerile familiei Paunescu au fost finantate cu bani de la Bancorex, pe o filiera care punea la cale toate ingineriile financiare ale vremii. Razvan Temesan, seful Bancorex, era omul cu banii, GCP era cel care punea in practica, Viorel Hrebenciuc era cel care gandea loviturile, iar Virgil Magureanu era cel care asigura informativ si relational totul.

George Constantin Paunescu a dat o teapa de 189 de milioane de dolari Bancorex, bani din care AVAS a mai recuperat doar 20 de milioane. O parte din ce a ramas la familia Paunescu s-a dus, de exemplu, in plata studiilor efectuate in SUA de catre cei doi copii ai familiei Magureanu.

Foto: Virgil Burla/Facebook Sursa: Aktual24.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.