Imagini Spectaculoase din Apuseni! Cascada ascunsă de privirile turiștilor este parcă desprinsă din povești după ce a înghețat

TRIMITE PRIETENILOR

Pe plaiurile din Transilvania, în apropierea unui cătun de munte, o cascadă atrage turişti după turişti. Este cea mai spectaculoasă cădere de apă din Apuseni și, de câteva zile, a îngheţat. Peisajul de aici este desprins parcă din poveşti. Numai bun pentru fotografii.

Cascada Pişoaia face parte dintr-o rezervaţie peisagistică.
În comuna Vidra, din munţii Apuseni, gerul a încremenit natura, dar a făcut-o şi să strălucească. Iar pădurea de fagi acoperiţi de zăpadă şi cascada îngheaţată fac deliciul turiştilor. Pentru unii, nu este prima oară când poposesc aici, însă, de fiecare dată, sunt fascinaţi de peisajul spectaculos.

Turist: Extraordinar. Este a două oară când vin iarnă aici şi este minunat. O privelişte de nedescris.

Turistă: Este super frumoasă, am fost și pe timp de vara, dar acum iarnă este mult mai frumoasă, este deosebită.

Nici nu-i de mirare că turiştii au umplut telefoanele cu fotografii. Mai ales cei care acum au descoperit opera de artă, sculptată în stâncă.

Turistă: Am venit pentru prima dată, deci nu am văzut-o nici iarnă, nici vara. Și este foarte făină pentru că este înghețată, dar nu este complet, este semi. E foarte făină, arată foarte bine. Parcă ar fi cozi de dinozauri care stau să te muște.

Cristian Ciubotarescu, ghid turistic: Este o cădere de apă de circa 15 metri. În timpul iernii are un aspect spectaculos pt că se formează acești țurțuri de gheață. Aceștia se formează datorită faptului că această cădere de apă este pe o suprafață foarte largă, iar fluxul de apă nu este foarte mare și apucă să înghețe.

Cascada Pişoaia face parte dintr-o rezervaţie peisagistică întinsă pe două hectare şi jumătate, nu departe de muntele Găina.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.