In vremuri mai putin favorabile constructiilor va prezentam casa in suprafata de 64 mp care costa 25 de mii de euro la cheie!

TRIMITE PRIETENILOR

In vremuri mai putin favorabile constructiilor de case se observa o crestere a cererii de proiecte de case mici, indeosebi case pe un singur nivel. Acest proiect de casa poate fi salvarea multor familii care isi doresc propria casa, mai ales ca pretul la cheie este mai mult decat avantajos. Unii carcotasi ar zice ca nu e posibil asa ceva. Dar, chiar si cu riscul de ma lungi cu articolul si a prezenta in detaliu costurile cu materialele de constructii necesare dar si cu manopera, o sa iti arat ca se poate construi o casa si cu un buget de criza. Nu o spun eu ci firma de constructii care mi-a trimis acest proiect de casa.

Acest proiect de casa in suprafata utila de 64 mp are in componenta urmatoarele incaperi: doua dormitoare, living room, bucatarie,  baie  si  alte  incaperi  auxiliare.

Plan parter.

Dupa cum bine se vede pe planul parterului, acest proiect de casa nu are camerele foarte mari dar sunt suficiente pentru a isi indeplini cu brio destinatia. O familie de 3-4 persoane are loc lejer aici.

Are o forma simpla, dreptunghiulara, cu acoperisul in doua ape. Necesarul de tigla metalica pentru a o acoperi este de 144 mp. Amprenta la sol este de aproximativ 10 pe 10 metri iar terenul minim necesar constructiei este de 18 pe 18 metri.

Pretul construirii. Lasand la o parte costul proiectului si al tuturor actelor si avizelor necesare constructiei unei case pretul la cheie al acestei case este de 25 de mii de euro. In aceasta suma intra manopera si materialele de constructii necesare. Iata pe scurt descrierea acestei case si materialele din care este construita. Aveti si un numar de contact al firmei care va construi aceasta casa.

Acest proiect de casa in suprafata de 64 mp va fi construit pe o fundatie din beton armat, adancimea santurilor sapate fiind de minim 80 cm. Deasupra solului fundatia va avea minim 50 cm. Zidaria casei va fi facuta din BCA sau blocuri ceramice de 25 cm grosime. Izolatia casei va fi facuta cu polistiren de 10 cm. Interiorul casei va fi tencuit cu mortar si finisat cu tinci apoi zugravit cu vopsea lavabila. Tavanele vor fi din gipscarton. Pardoselile vor fi acoperite cu parchet si gresie. Incalzirea acestei case va fi facuta cu ajutorul unei centrale pe gaz sau electrica. Acoperisul va fi acoperit cu tigla metalica sau tigla ceramica. Detalii suplimentare la acest constructor este ocupat in acest moment.

Aceasta a fost casa. Vedeti ca se poate construi o casa si cu bani putini. Daca e sa ne gandim la cost nu sunt nici foarte putini, pretul unui mp de constructie la cheie fiind in jur de 390 mp.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.