Încă șase orașe din România INTRĂ ÎN CARANTINĂ! Măsura va intra în vigoare marți, la miezul nopții.

TRIMITE PRIETENILOR

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis să introducă în carantină orașele Alba Iulia,

Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și comuna Ciugud, din cauza numărului mare de persoane infectate din aceste comunități. Măsura va intra în vigoare marți, la miezul nopții.

Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud vor intra în carantină din cauza numărului mare

de persoane infectate raportate la mia de locuitori. Măsura va intra în vigoare în noaptea de luni spre marți.

Care sunt măsurile obligatorii impuse

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menționate, au fost stabilite prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

În interiorul celor șase localități vor fi limitate deplasările, vor fi interzise numeroase activități economice, culturale și va fi necesară declarația pe propria răspundere.

Intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere va fi strict interzisă.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă), legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Măsura va fi în vigoare pentru o perioadă de 14 zile

Un număr mare de activități economice vor fi suspendate, mai puțin munca agenților economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care

comercializează hrană pentru animalele de companie precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu. scrie stirilekanald.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.