„Închide telefonul, că îţi crăp capul!” – Activişti de mediu, atacaţi de patronii unui gater

TRIMITE PRIETENILOR

Doi activişti de mediu care au urmărit un transport de buşteni fără aviz depistat prin SUMAL, au fost atacaţi şi ameninţaţi de proprietarii unui gater, în satul Fălcău, comuna Brodina, din judeţul Suceava, informează publicaţia stirisuceava.ro.

Incidentul s-a petrecut marţi. Cei doi activişti membri ai Asociaţiei „Străjerii Pădurilor” au urmărit camionul până la un gater din localitatea Fălcău. Pe drum, între camion şi maşina acestora s-a interpus un SUV Mitsubishi L200 pick-up care a încercat să îi îndepărteze. Când au ajuns la gaterul ce părea să fie destinaţia finală a transportului de buşteni, şoferul autoturismului Mitshubishi a făcut o manevră prin care a fost aproape să-l lovească cu maşina pe unul dintre cei doi activişti. Ulterior, din autoturism au coborât două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au atacat şi ameninţat.

„Închide telefonul, că îţi crăp capul!”, a ameninţat femeia, în timp ce încerca să îi lovească cu un lemn pe cei doi activişti.
Între timp, mirare mare, a apărut şi avizul pentru transportul menţionat. Daniel Ghinghiloschi, unul dintre cei doi activişti de mediu atacaţi, a precizat că un aviz pentru camionul respectiv a apărut în aplicaţia Sumal – Inspectorul Pădurii abia după ce autovehiculul a ajuns la gater. Avizul a fost generat de SC Ascunsu SRL, iar transportul a fost realizat de SC Artemisor SRL.

Dar documentul ar fi apărut abia după ce camionul a descărcat buştenii la gater.

„La momentul filmărilor, camionul nu apărea cu aviz pe acea încărcătura, iar ulterior patronul a scos aviz, când deja camionul era descărcat. Asta poate explica cumva atitudinea patronilor. Dacă nu aveau nimic de ascuns îşi puteau vedea liniştiţi de treabă!”, a observat activistul de mediu Daniel Bodnar, atacat şi el anul trecut, când urmărea hoţii de lemne.

În replică, Steluţa Cojocariu, femeia care apare în imaginile înregistrate de cei doi activişti, spune că transportul era legal, iar reacţia, pentru care cere scuze, ar fi fost provocată de comportamentul celor doi tineri.

Articolul complet aici.

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.