Inchiderea piețelor și a târgurilor iar magazinele la ora 21:00. Măsurile vor fi aplicate cel puțin pentru 30 de zile

TRIMITE PRIETENILOR

Printre măsurile restrictive anunțate de președintele Klaus Iohannis, joi seară, în ședința de Guvern, se numără închiderea piețelor și a târgurilor. Cum nu există deocamdată o hotărâre oficială care să lămurească despre ce este vorba, premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări, explicând că restricțiile vor viza piețele agroalimentare închise.

Ca exemplu, acesta a prezentat situația halei de la Piața Bucur Obor. „Hala închisă se va închide. Acolo chiar, la Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile – portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă. Și chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a spus premierul, la Digi 24.

În Ploiești, descrierii lui Orban îi corespunde Hala Centrală. Judecând după declarațiile prim-ministrului, activitatea acesteia ar putea fi suspendată începând de luni. ”Aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni. Într-un fel e bine pentru ca ele să fie mai bine cunoscute înainte de a intra în vigoare. Aici solicit autorităţilor să îşi ia angajamentul în aplicarea fermă a acestor măsuri”, declarase acesta în ședința de Guvern.

Despre piețele în aer liber, Orban a spus că, cel mai probabil, acestea vor continua să funcționeze, dar cu aplicarea unor reguli foarte strice. „În momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a completat șeful Executivului.

Premierul a mai anunțat că măsurile vor fi aplicate cel puțin pentru 30 de zile, dar perioada va depinde “în mare măsură și de măsura în care oamenii înţeleg şi se conformează.”


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.