Închisoarea de cinci stele de unde nimeni nu vrea să evadeze. La închisoare ca în vacanță.

TRIMITE PRIETENILOR

Privarea de libertate este considerată a fi una dintre pedepsele cele mai aspre aplicate unui om. Închisoarea reabilitează infractori, iar celor mai slabi le omoară luciditatea. Simplul cuvântul ”penitenciar” joacă un rol extrem de puternic la nivelul creierului uman, instalând într-o secundă frica. Singurul loc din lume unde niciodată un deținut nu s-a gândit la evadare este închisoarea Leoben din Austria.

Într-o clădire impetuoasă din sticlă distribuită în 15 corpuri, deținuții, inclusiv cei condamnați pentru crime, par a fi în vacanță, binecuvântați de luxul care îi înconjoară. Fiecare persoană are propria cameră, pentru că celulă nu poate fi numită, cu mobilă tapițată, baie individuală, televizor și ferestre largi ce dau în balconul privat, de unde se poate admira cum soarele cade pe peisajul verde, armonios.

Paza este minimă, fiecare condamnat se poate mișca liber în tot penitenciarul după bunul plac. Timpul se scurge prin diferite activități, munci plătite în interiorul închisorii, după care restul zilei este recompensat cu o binemeritată relaxare în sălile de jocuri, la spa, ascultând muzică și în sala fitness.

Centrul Leoben este ocupat la maximă sa capacitate, 205 deținuți, iar ideea care a stat la construirea unui astfel de penitenciar este că ”toți oamenii se nasc liberi și egali, cu demnitate și drepturi”. Pentru înființarea penitenciarului de lux statul austriac a cheltuit 46 de milioane de euro.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.