Profesoară de 32 de ani moartă din cauza vaccinului. Expertiza medicului legist a confirmat. Despăgubire de stat de 77.000 de euro

TRIMITE PRIETENILOR

Italiancă moartă din cauza vaccinului, familia primește o despăgubire de stat de 77.000 de euro. Francesca Tuscano avea 32 de ani. Familia va deschide și un dosar civil, împotriva statului.

Italiancă moartă din cauza vaccinului, viața ei valorează 77.000 de euro

Francesca Tuscano, profesoară de sprijin, a murit la 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca. Cauza morții: tromboză cerebrală. La un an de la dispariție, a fost stabilită cifra despăgubirilor de stat: puțin peste 77 de mii de euro (77.468,53), destinate „rudelor îndreptățite să solicite aceasta, în cazul în care decesul părții vătămate a fost determinat de vaccinări”, scrie Corriere della Sera.

Există un fond de 150 de milioane de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma inoculărilor anti Covid.

Decesul a fost provocat de vaccin

Expertiza medicului legist Luca Tajana și a medicului hematolog Franco Piovella a stabilit că „decesul pacientului trebuie în mod rezonabil să fie legat de efectele adverse din administrarea unui vaccin anti Covid – 19.”. Și a clarificat comportamentul medicilor implicați în vaccinare.

Expertiza mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanșată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, la fel ca AstraZeneca. Cazul Francescăi este considerat „un caz model al unei reacții adverse foarte rare și foarte grave”.

Pe 2 aprilie 2021, după injecție, tânăra suferise de dureri de cap puternice: părinții ei o găsiseră inconștientă. Pe 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova.

Familia Tuscano i-a angajat pe avocații Federico Bertorello și Tatiana Massara, care încearcă să acceseze despăgubirile oferite și probabil vor înainta un dosar civil împotriva statului.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.