IUSTIN CAPRĂ, cel mai cunoscut inventator român. ”Mintea care ar fi putut schimba România”

TRIMITE PRIETENILOR

Așa era numit, într-un articol apărut pe adevărul.online cel mai cunoscut inventator român, cel care obținea, la Salonul de la Geneva, în 2008, premiul “Ifia Eco” pentru cea mai bună invenţie ecologică, Triciclul electric sau hibrid, Diploma Salonului Internaţional de invenţii de la Geneva, Medalia de Aur la Salonul Internaţional de Inventică Pro Invent 2009-Cluj-Napoca, Premiul Arca 2007 pentru întreaga activitate.

Iustin Capră, binecunoscut si pentru rucsacul zburător dar și pentru cea mai mică mașină din lume – Soleta (cu un consum de 0.5l/100km), pentru primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion VIRGILIUS a construit si maşini nepoluante cu mult înainte ca moda ”eco” să erupă , mașini fără volan şi fără pedalier, cu comenzi făcute de la un buton de pe carcasa fotoliului.

A fost inginer şi a lucrat ca ofiţer de aviaţie, locuia în judeţul Prahova, în satul Filipeștii de Pădure, acolo unde s-a născut și în planurile sale n-a intrat niciodată plecarea din România. ”Eu am ales să emigrez în România”, declara într-un interviu pentru Radio România.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.