O fetiță de 3 ani, la un pas de moarte după ce 10 medici i-au greșit diagnosticul. A fost tratată cu sirop si trimisă acasă

TRIMITE PRIETENILOR

O copilă de 3 ani a fost la un pas de moarte, după ce 10 medici i-au pus greșit diagnosticul. Fetița avea simptome de răceală, așa că, rând pe rând, aceștia au trimis-o acasă. În realitate, micuța avea leucemie.

Theano Zahorszki din Scoția a început să se simtă rău anul trecut. Medicii i-au spus mamei că este doar răceală, iar problemele ei au fost ignorate. Acum, fetița de trei ani se luptă cu leucemia. Ilona Zahorszki, mama fetei, a povestit că la început Theano avea simptome asemănătoare răcelii, iar medicii i-au spus că acest lucru este normal pentru copiii care tocmai încep grădinița.

La un pas de moarte din cauza medicilor

Dar frecvența infecțiilor a continuat, răcelile apărând o dată la două săptămâni. Așa că medicii au continuat să spună că este fie răcită, fie constipată, fie are reacții alergice la antibiotice, scrie The Sun.

„Am fost la medicul de familie, la urgență. Am văzut mai mult de 10 medici”, a povestit Ilona. Copila a început să aibă erupții cutanate pe picior și infecție urinară. Dar chiar și așa, medicii au ignorat-o din nou.

Theano a început să se simtă și mai rău, iar părinții ei au devenit și mai îngrijorați. De fiecare dată când mergea la medic, Ilona le cerea să facă analize de sânge.

La sfârșitul lunii noiembrie, fata, cândva activă, abia putea să meargă, iar până în decembrie era prea bolnavă pentru a mai ajunge la creșă, a mai spus mama ei. Theano a început să aibă simptome noi, inclusiv o durere la picior, dar părinților ei li s-a spus că este o leziune a țesuturilor moi, apoi au fost anunțați că este o formă de artrită.

„Am fost trimiși acasă cu Calpol și Neurofen, dar nu au făcut niciodată teste de sânge”, a adăugat Ilona.

Spre sfârșitul lunii decembrie, pielea lui Theano a început să se decojească și a avut o temperatură ridicată, pentru care i s-au prescris antibiotice, a spus mama ei. În ajunul Anului Nou, copilei i s-a făcut în sfârșit analize de sânge, iar medicii au înțeles imediat că fata are leucemie.

Pe 5 ianuarie a fost transferată la Spitalul Queen Elizabeth din Glasgow pentru chimioterapie. „Un doctor mi-a spus că ar mai fi avut de trăit doar o lună sau două, dacă nu aș fi venit atunci”, a spus Ilona. Acum, fetița are „șanse foarte bune de supraviețuire”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.