LĂSAT FĂRĂ PERMIS CU 1,78 LA ETILOTEST, UN ȘOFER A DEMONSTRAT ÎN INSTANȚĂ CĂ N-A BĂUT DELOC

TRIMITE PRIETENILOR

Este vorba despre pățania unui prahovean, lăsat fără permis de conducere după ce rezultatele etilotestului au arătat că ar fi cosumat cantități industriale de alcool înainte de a se urca la volan.

Pe 15 noiembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii au tras pe dreapta mașina condusă de un tânăr prahovean în vârstă de 36 de ani, pe DN1, la Sinaia. După verificarea actelor, oamenii legii au efectuat și o testare cu aparatul etilotest, iar valoarea înregistrată a fost de 1.78 mg/l alcool pur în aerul expirat, titrează jurnaliștii de la Observatorul Prahovean.

Șoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce încă din seara respectivă, iar dovada eliberată de polițiști nu i-a dat drept de circulație.

Potrivit procedurii aplicată în astfel de situații  „în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”

Bărbatul a acceptat prelevarea de probe biologice, iar acestea au arătat că nu avea deloc alcool în sânge.

Cazul a ajuns și la Parchet, iar procurorul de caz a decis clasarea în baza rezultatelor analizelor de sânge, probele fiind prelevate, conform procedurilor legale, în prezența polițiștilor.

În referatul cu propunere de clasare este precizat faptul că, înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic, bărbatul ar fi folosit un spray bucal marca „Cleaner” și că totodată acesta lucrează într-un mediu cu toxicitate ridicată.

Despre sprayul folosit, tânărul a declarat pentru Observatorul Prahovean că acesta nu este pe bază de alcool.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.