Lavrov, avertizare de ultima ora pentru NATO: „Va fi o ciocnire directa intre fortele ruse si cele ale Aliantei Nord-Atlantice”

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a avertizat miercuri ca trimiterea unor forte de mentinere a pacii in Ucraina poate conduce la o confruntare directa intre NATO si Rusia, relateaza Reuters. Afirmatiile oficialului rus vin dupa ce Polonia a declarat saptamana trecuta ca o misiune internationala de pace ar trebui trimisa in Ucraina si sa i se dea mijloacele necesare pentru a se apara.

Daca NATO va trimite trupe de mentinere a pacii in Ucraina, aceasta va fi o ciocnire directa intre fortele armate ale Federatiei Ruse si Alianta Nord-Atlantica, a afirmat Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Colegii nostri polonezi au declarat deja ca acum va avea loc un summit NATO si ca este necesar de trimis trupe de mentinere a pacii in Ucraina. Sper ca ei inteleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directa intre fortele ruse si cele ale Aliantei Nord-Atlantice, pe care nu numai ca toata lumea dorea sa o evite, dar mai si spuneau ca asa ceva nu ar trebui sa aiba loc in principiu”, a declarat ministrul rus de externe intr-o intalnire cu un grup de studenti si profesori de la celebrul Institut de Stat pentru Relatii Internationale al Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse (MGIMO), relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

In aceeasi intalnire, Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite ca fac „dificile” negocierile ruso-ucrainene, apreciind ca scopul Washingtonului este sa „domine” ordinea mondiala, inclusiv prin intermediul sanctiunilor, potrivit AFP.

„Negocierile sunt dificile, partea ucraineana isi schimba constant pozitia. Este greu sa scapi de impresia ca colegii nostri americani ii tin de mana” pe ucraineni, a declarat ministrul rus de externe.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.