Lider AUR, viitor deputat: spărgător de bancomate, bătăuș, arestat, nu poartă „botniță”, se luptă cu „sataniștii globaliști”

TRIMITE PRIETENILOR

Partidul rusofil AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) aduce în prim-planul politicii, ba chiar în Parlament, tot felul de personaje dizgrațioase (gen avocata Șoșoacă), caraghioase sau penale. Un exemplu revoltător: Ioan Mihai Lasca, liderul filialei Bihor a AUR, care în prezent este judecat în două dosare penale, pentru fapte de interlop.

Într-unul dintre dosare, Ioan Mihai Lasca (40 de ani) a fost condamnat, luna trecută, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru lovire.

În alt dosar, din 2019, instanța a instituit un ordin de restricție împotriva sa, la cererea fostei iubite, care s-a plâns că ar fi avut un comportament agresiv.

Organizator al protestelor împotriva măștii de protecție (pe care o numește „botniță”), Lasca deschide lista de deputați a AUR Bihor, filială care în acest județ are circa 9% din voturi. Deci, individul ar putea deveni deputat.

Arestat în 2013 pentru falsificare de bani

În februarie 2016, Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 13 persoane, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

  • constituirea unui grup infracţional organizat;
  • falsificarea de instrumente de plată electronică;
  • deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori;
  • punerea în circulație de valori falsificate;
  • accesul ilegal la un sistem informatic;
  • efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

În acest dosar, Ioan Mihai Lasca a fost arestat în 2013.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu: ”Începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România, cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate), precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute.”

„Am fost arestat în baza unor acuzații mincinoase”

Dosarul a fost restituit la Parchet, apoi retrimis instanței, care a constatat legalitatea administrării probatoriului. Inculpații au atacat această decizie la Curtea de Apel Oradea, unde dosarul se află pe rol.

„Am fost arestat în baza unor acuzații mincinoase. În cei 7 ani de când am fost arestat, dosarul a fost trimis de două-trei ori înapoi la Parchet și, în cazul meu, s-au clasat acuzațiile referitoare la ATM-uri. Au interpretat eronat niște convorbiri telefonice și acum mă acuză că am înlesnit trecerea frauduloasă a frontierei pentru niște studenți negri, lucru fals”, a declarat Lasca pentru G4Media.ro.

Și-a bătut pe rivalul în amor

În alt dosar penal, Lasca a fost condamnat, luna trecută, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru lovirea unui bărbat care avea o relație cu fosta sa iubită. Prin aceeași decizie, el a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile. Lasca a depus apel.

Conform publicației Bihoreanul, Lasca ”l-ar fi urmărit în trafic pe iubitul fostei partenere de viaţă şi l-ar fi blocat în mijlocul drumului, unde l-a luat la bătaie”.

”A fost o condamnare politică, mi-au dat pedeapsă că l-am urecheat puțin, este aberant”, a spus orădeanul.

Recidivistul

Când judecătorii au stabilit că rechizitoriul din dosarul de constituire de grup infracțional este legal întocmit, dar înainte de sentința din procesul de lovire, magistrații au scris că Lasca este recidivist. Așadar, mai are o condamnare penală în trecut.

În septembrie 2019, numele politicianului orădean a apărut la instanțe și în altă speță: instituirea unui ordin de protecție împotriva sa, la solicitarea unei foste iubite. Lasca a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri, timp de o lună, faţă de femeie și locul ei de muncă. Deși portalul instanțelor arată contrariul, el a spus că a obținut anularea ordinului.

„Agenda sataniștilor globaliști”

Ioan Mihai Lasca a devenit notoriu în zona Bihorului în calitate de organizator de ”proteste anti-botniță”.

Ioan Mihai Lasca, luptătorul „anti-botniță” / FOTO: Bihoreanul

Cu aceste ocazii, el a declarat  că ”masca e toxică”, ”Covid e o înşelătorie mondială” și s-a oferit să stea 48 de ore într-un salon cu bolnavi infectați cu acest virus.

Într-o postare din noiembrie de pe contul său de Facebook, Lasca scria: ”Partidele politice aservite străinilor fac front comun în trădarea propriului popor, în vederea implementării agendei sataniștilor globaliști”.

Conform declarației de avere pe care a semnat-o în calitate de candidat, este administrator al unei firme de protecție și pază.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.