LISTA COMPLETA CU PRETURI la restaurantul Camerei Deputaților. Ciorbă – 2,63 lei, pulpă de porc la tavă – 5,77.

TRIMITE PRIETENILOR

Aceasta nu este o știre, ci un apel umanitar, în cadrul campaniei ”Adoptă un deputat”. Ideea ne-a venit citind lista de prețuri din meniul Camerei Deputaților.

Văzând în ce sărăcie se zbat, am concluzionat că nu este suficient să mănânce cu maxim 10 lei un dejun complet, la ”Cantina sărakilor” de la Camera Derutaților din România. Ne este cât se poate de clar că acești oameni au nevoie de sprijin consistent, de o mobilizare generală a întregii națiuni.

Povestea prețurilor de la C.D. nu este una nouă, însă asta nu înseamnă că nu o putem readuce în actualitate, copleșiți de milostenie. De unde să-și permită săracii, mai ales acum când s-a votat și tăierea pensiilor speciale. E drept, s-a votat, dar are toate șansele să nu se aplice. Oricum, preventiv trebuie să economisească și ei pentru zile negre. De unde să pui la pușculiță, dintr-un salariu sau o forfetară de deputat, dacă mănânci ca omul de rând la un restaurant normal? Păi știți ce prețuri au ăștia??? O ciorbă 15 – 20 de lei… Dincolo era mai ieftin, adică la deputați o găsești cu 2-3 lei. Și îți dau și lingura. O să râdeți, culmea, dar în farfurii chiar se află ciorbă. Nu punem la socoteală că îi costă mai mult să spele vasele. Noroc că e cu autoservire, pentru că dacă mai angajau și un ospătar, creștea prețul porției de ciorbă cu 0,08 bani. Nu întrebați cum am făcut acest calcul.

Ca să nu mai lungim vorba, dacă aveți o urmă de suflet, dacă nu ne-am degradat ca oameni, haideți să facem măcar acum ceea ce trebuie. În funcție de posibilități, luați câte un deputat la masă și plătiți-i și utilitățile. Știm că puteți și că sunteți oameni buni.

PS: Beneficiind de asemenea prețuri, nici măcar nu e greu să înțelegem că ei trăiesc în altă lume, crezând că și noi o ducem la fel de bine. De aici și felul în care ne tratează.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.