Lista firme austriece in Romania! Croația intră în Schengen, România și Bulgaria nu. Au fost două voturi împotrivă

TRIMITE PRIETENILOR

România nu a primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative.

Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

În ce privește Olanda, aceasta a ținut să menționeze că susține aderarea României, însă nu și pe a Bulgariei. Dar, cum votul s-a dat la pachet, s-a văzut nevoită să respingă și țara noastră.

În acest context, internauții au contorizat deja companiile austriece cu activitate în România, despre care spun că trebuie boicotate. Iată o parte dintre ele:

Raiffeisen
BCR – Erste Bank
Immofinanz
Vienna Insurance Group
OMV
Petrom
Red Bull
Julius Meinl
Pfanner
Stroh
Swarowski
Holzindustrie Schweighofer
Strabag
Porr Construct
Uniqua Insurance
Fischer
Schwarzmuller
Ster Tractor
XXXlutz
Egger
Kronospan
Holver
Blum
Grass GmbH
Steyr
Alpen

Porsche Romania SRL
HS Timber Production
Farmexim
Met RomaniaEnergy

Atomic
Billa
Husqvarna
RedBull
Swarowski
Humanic
Frey Will

Din ce în ce mai multe postări de pe Facebook îndeamnă la boicot, iar românii răspund pozitiv:

Antreprenorii din Români au luat atitudine, după războiul nejustificat pornit de Guvernul din Austria, împotriva țării noastre

Principalele domenii în care Austria a investit în România sunt industria extractivă şi prelucră­toare, sistemul bancar, intermedieri financiare şi asigurări, energie electrică, termică şi gaze, construcţii şi comerţ.

Austria este şi unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, aspect punctat luni de antreprenorii români, printr-un mesaj-manifest transmis de afaceriștii autohtoni, organizați în cadrul Romanian Business Leaders.

„(…) Ce ne unește cu Austria? Pare că multe lucruri, din moment ce: în jur de 370.000 de români vizitează în fiecare an Austria, cheltuind în jur de 250 de milioane de euro; schimburile economice dintre România și Austria au fost în 2021 de 4,5 miliarde euro, din care export 1,7 miliarde și import 2,8 miliarde; investițiile austriece sunt pe locul 2 în România, cu aproximativ 5,3 miliarde de euro investiții directe și peste 8.000 de societăți cu capital austriac. Și atunci care e supărarea Austriei, de ce nu ne vrea în Schengen?”, a declarat Dragoș Petrescu, celebrul afacerist de la „Imperiul Leilor”, implicat în mai multe business-uri, cel mai cunoscut fiind City Grill.

Austria nu are motive să respingă aderarea României la Schengen, au transmis antreprenorii români.

„Am bifat toate condițiile tehnice de la frontiere, a fost ridicat mecanismul de cooperare și verificare. Ce ni se mai poate reproșa? Că nu avem șapcă?

România nu poate să deconteze toate problemele politice interne ale unor state membre și nici politicile poate ineficiente ale UE de stopare a imigrărilor ilegale. România nu poate fi Acarul Păun al Europei”, a mai atenționat RBL.

În opinia europarlamentarului Mihai Tudose, adevăratele motive ale refuzului Austriei sunt cu totul altele.

„Sunt alte argumente, de ordin politic, economic, pe care nu le pot spune acele state, public, pe masă”, a declarat fostul premier.

Avocatul Gheorghe Piperea: „În mod normal, românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile și turismul austriece”

Printre românii care au luat atitudine se numără și juriști și economiști. Avocatul Gheorghe Piperea îndeamnă la boicot masiv.

„Cercetați câți refugiați ucraineni sunt primiți în Austria și veți avea explicația clară a refuzului Austriei de a primi România în Schengen.

De precizat că România a primit, direct sau în tranzit, mai mult de un milion de astfel de refugiați.

Reglementările europene nu permit staționarea pe mai mult de 90 de zile a unor asemenea refugiați, deci ei trebuie să ‘circule’ în țările membre ale UE pentru a respecta această regulă.

P.S.: în mod normal, românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile și turismul austriece.

Dar nu o vor face, pen’că-s ghiocei. Ca represalii, România nu ar mai trebui să închidă ochii la optimizările fiscale, tăierile de păduri și concesiunile petroliere neplătite de austrieci. Dar n-o va face. Nu cu Ciucă și Vergil în capu’ la guvern”, a declarat juristul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, avocatul Piperea amintește că atunci când vine vorba despre corupție, Austria nu este un stat ce trebuie ferit de această etichetă.

„Vă place că Austria nu vrea România în Schengen, deși a făcut din Viena capitala economică a României? Aplaudați? Bravo, continuați.

Ce nu știți, însă, este că legislația prevenției spălării banilor și finanțării terorismului ne face pe toți suspecți pentru că suntem cetățeni ai unei țări corupte și cu stat de drept firav. Inclusiv pe voi, oneștii care privesc România de sus, din vârful nasului, deși sunteți născuți, crescuți și educați aici.

Cum se aplică suspiciunile?

Doar pentru că sunt surse credibile ale zvonurilor la care are acces raportorul, de exemplu, banca.

Este “credibilă” inclusiv părerea proastă a cetățenilor despre propria țară.

Așa că dați-o înainte cu spor cu acuzațiile simpliste și generalizatoare că suntem o țară coruptă, un stat mafiot/eșuat, un popor fără Constituție, o populație organizată de FMI, în 1991, ca o corporație, o colonie etc.

Vă (ne) agravați stigmatul de suspecți tuturor și pe vecie.

Vă (ne) faceți rău tuturor.

Bravo, mersi, continuați”, a mai transmis avocatul.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.