Ludovic Orban vrea adoptarea în regim de urgență a proiectului care elimină pensiile parlamentarilor

TRIMITE PRIETENILOR

Preşedintele formațiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban a înaintat o solicitare pentru a convoca Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a declanşa procedura de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de liderul grupului deputaților independenți de Dreapta, Violeta Alexandru, a înaintat președinților celor două camere ale Parlamentului solicitarea de a convoca Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Acest demers este necesar pentru a declanșa procedura legislativă în cazul proiectului de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind necesară sesizarea Consiliului Legislativ și, ulterior, Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune pentru întocmirea raportului.

În cadrul solicitării, inițiatorii proiectului de lege au solicitat dezbaterea și votarea în regim de urgență a Propunerii legislative pentru abrogarea Cap. XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, care a fost înregistrată în data de 10 mai 2022.

Această reglementare este necesară întrucât prin decizia CCR nr. 261 din 5 mai 2022 a fost declarată neconstituțională, din motive de procedurale, Legea nr. 7/2021, actul normativ prin care au fost abrogate prevederile din Statutul deputaților și al senatorilor referitoare la acordarea indemnizațiilor pentru limită de vârstă (pensii speciale).

Având în vedere prevederile constituționale prin care este impus un termen de 45 de zile pentru punerea în acord a reglementărilor declarate neconstituționale, precum și încheierea sesiunii parlamentare la finalul acestei luni, se impune dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a propunerii legislative inițiate de parlamentarii membri ai Forța Dreptei”, se arată în comunicat


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.