Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Se anunță cea mai grea iarnă pentru români din ultimii 33 de ani. Tarifele facturilor ar putea crește cu până la 40%

TRIMITE PRIETENILOR

Tariful de producție a gigacaloriei livrată de societatea de termoficare ar putea crește puternic, din cauza scumpirii prețului gazelor și curentului electric.

Totuși, Consiliul ar putea hotărî să suporte această scumpire din bugetul local. Astfel, cetățenii ar urma să plătească aceiași bani, ca anul trecut.

În acest caz va sărăci bugetul local, constituit din contribuțiile cetățenilor.

„Ram Termo Verde are la această oră contracte pentru energie electrică şi gaze, iar serviciul va fi furnizat fără niciun fel de probleme şi în acest an. Preţul de producţie a crescut, evident, cu aproximativ 40% faţă de anul trecut, însă noi vom încerca ca impactul acestor măriri să nu se simtă asupra beneficiarului final.

Avem tarifele spre aprobare la ANRE, sperăm să avem un răspuns chiar în această săptămână, iar în funcţie de tarif se va stabili de către Consiliul Local cine şi cât suportă”, a declarat directorul Ram Termo Verde Buzău, Ştefan Dobrescu.

Situație fără precedent în ultimii 32 de ani

Primarul Constantin Toma a explicat cum ar putea fi gestionate cheltuielile în iarnă, la nivel local.

„Răspunsul este şi unul politic şi ţine de decizia politică a Consiliului Local. Creşterea preţului gigacaloriei propus la ANRE este de 40 la sută. O să vă propun să nu mărim preţul gigacaloriei pentru persoanele legate la sistemul centralizat.

După aprobarea preţului de ANRE, o să fac această propunere în Consiliul Local şi o să vedem la momentul respectiv dacă o aprobăm sau nu”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Consiliul General al Municipiului București a votat creșterea prețului local de facturare a energiei termice livrate prin sistemul de termoficare la finalul iernii trecute, de la 137 de lei fără TVA, la 330 de lei, fără TVA.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.