Maia Sandu, decizie curajoasa anti-Moscova. A promulgat legea care interzice definitiv stirile TV din Rusia

TRIMITE PRIETENILOR

Presedinta Republicii Moldova a promulgat duminica legea ”securitatii informationale”, prin care va fi interzisa difuzarea emisiunilor de stiri si analize politice din Rusia inclusiv dupa expirarea starii de urgenta instituite in urma agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei, relateaza mass-media de peste Prut.

Actul normativ prevede interzicerea stirilor si emisiunilor analitice din tarile care nu au ratificat Conventia privind Televiziunea Transfrontaliera.

Potrivit sefei Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, Liliana Vitu, ”saptamana viitoare legea ar urma sa intre in vigoare, iar propaganda va fi sanctionata mult mai dur. Astfel, institutiile media care dezinformeaza vor fi sanctionate gradual, de la aplicarea amenzilor pana la retragerea dreptului de a difuza publicitate”, scrie portalul IPN.

Aceste stiri si emisiuni sunt in prezent interzise in urma instituirii starii de urgenta, dar noul act normativ va permite mentinerea interdictiei si dupa expirarea acesteia.

Legea securitatii informationale, descrisa de opozitia din Republica Moldova drept o ”instituire a cenzurii”, prevede ca 50% din continuturile difuzate la posturile TV trebuie sa provina din statele UE, SUA si din cele care au ratificat Conventia privind Televiziunea Transfrontaliera.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.