Marian Munteanu: Toate valorile au fost tocate în mod programat. Din două motive: diminuează capacitatea de apărare a unui popor și transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice

TRIMITE PRIETENILOR

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității de-acum 30 de ani, spune că valorile adevărate au fost „tocate” timp de 30 de ani, în România, iar în acest scop au fost promovați „tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose”.

Antropologul afirmă că această campanie a avut două obiective: slăbirea capacității de apărare a poporului român, precum și transformarea acestuia într-o masă de consumatori fără discernământ.

„După ’89, toate valorile au fost tocate mărunt. Au fost promovați tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose. Toate au fost tocate în mod programat. Din două motive. Diminuează până la anulare capacitatea de apărare a unui popor. Să știți că moralul contează extraordinar de mult.

Toată propaganda de război este subordonată acestui obiectiv. Și doi, sunt scopuri economice. Pentru că transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice”, a spus Marian Munteanu la „Marius Tucă Show”.

Marian Munteanu a mai zis că Petre Țuțea a anticipat, corect, ce se va întâmpla cu românii, încă din 1990.

„Poporul de astăzi s-a dedulcit. A crezut că libertatea asta este același lucru cu debandada. Nu este. Libertatea înseamnă responsabilitate, preocupare, grijă, ordine. Obligații, nu doar drepturi. Noi nici măcar propria istorie nu ne-o mai apărăm. Sunt campanii media de 30 de ani în care sunt batjocorite toate momentele noastre istorice, toate sacrificiile noastre sunt aruncate în derizoriu.

Petre Țuțea spunea că poate i se face milă lui Dumnezeu și poate ne mai dă un șut în fund. El în ’90 a evaluat corect perspectiva. Nu l-am crezut. Eram tânăr și credeam că domnul profesor este prea pesimist. Și când am văzut ce păcălit a fost poporul nostru, cât a fost păcălit de politicieni… Faptul că ăștia au greșit cred că se vede cu ochiul liber. Să nu ajungem la mânia lui Dumnezeu!”, a explicat Marian Munteanu.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.