Medicii din Romania, coplesiti si stupefiati de valul de ura indreptat catre ei. “Din eroi, am ajuns torționari, criminali, asasini”

TRIMITE PRIETENILOR

Medicii au reacţionat în urma protestelor anti-restrictii. Aceştia spun că sunt stupefiaţi de faptul că mulți oameni protestează chiar în fața spitalelor.

Proteste anti-restricţii. Medicii din Capitală sunt revoltaţi de faptul că au ajuns să fie huiduiţi şi să li se strige că sunt criminali, după mai bine de un an de pandemie.

Proteste anti-restricţii în faţa spitalelor. Andreea Moldovan: Vă rog să respectați cadrele medicale

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a reacţionat după ce un pacient cu masca de oxigen a fost surprins în timp ce priveşte de la geamul spitalului din Braşov protestele anti-restricţii. Ea face un apel pentru respectarea cadrelor medicale, a pacienţilor şi a regulilor care sunt menite să ajute la combaterea pandemiei.

„Acele două imagini pe care le-am văzut aseară, cu un pacient cu mască de oxigen care privea de la geam spre curtea unde personalul medical era hulit și altă poză cu personal medical cu combinezoane, erau de asmenea huliți. Personalul medical se străduiește de mult timp să facă față unei pandemii, iar pacienții nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave.

Vă rog să respectați cadrele medicale, pacienții, regulile acestea care sunt menite să ne ajute”, a declarat Andreea Moldovan, potrivit Digi24.

Managerul spitalului Matei Balş: Noi suntem stupefiați

Simin Florescu, managerul Spitalului Matei Balș spune că medicii sunt stupefiaţi de faptul că au ajuns din eroi torţionari şi criminali.

„Din punctul de vedere al atitudinii față de personalul medical și auxiliar, noi suntem stupefiați, uitându-ne cum am ajuns din eroi torționari, criminali, asasini. Să vedem ce o să urmeze.

Toți colegii mei și cu mine nu mai privim decât un pic amuzați la aceste etichete, pentru că vom continua să ne facem profesia, indiferent cum suntem etichetați. Dar la un moment dat devine dureros să-ți petreci ziua în spital, nopțile, și apoi să fii etichetat criminal, psihopat, terorist. Noi nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, spune managerul de la „Matei Balş”.

Ştefan Lazăr, medic la Spitalul Victor Babeş, spune că încearcă să le explice oamenilor că restricţiile impuse de autorităţi sunt menite să ne protejeze pe toţi.

„Încerc să le spun celor care spun că masca e un lucru rău să pună în balanță masca cu sufocarea. Asta pățesc acești oameni. E unul dintre cele mai îngrozitoare moduri de a muri. O spun în mod direct. Ar trebui, fiecare în sinea lui, să ne gândim un pic. Tot ce înseamnă restricții sunt lucruri care încearcă să ne protejeze, să tragem câteva luni până trecem de limanul acesta. Noi suntem la maxim, peste maxim nu se poate”, a spus Ștefan Lazăr, medic la Spitalul Victor Babeș.

„Suntem toți oameni, și eu aș vrea să stau mai mult cu copilul, să merg în concediu. Nu vă spun de când n-am mai avut concediu. Din păcate, diferența e că noi nu avem timp să lăsăm armele jos”, spune Bogdan Dinu, medic primar medicină de urgență, Spitalul Floreasca:.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.