Metodă care a salvat sute de vieti. Cum să indepartezi singur o căpușă

TRIMITE PRIETENILOR

Inainte de orice, nu te panica, mușcătura de căpușă nu e o nenorocire. Căpușe sunt foarte multe, tot mai multe pe spațiile verzi, inclusiv în orașe, iar noi nu reușim mereu să ne protejăm de ele, oricât am încerca.

După ce am citit mult pe acest subiect, am discutat cu medici pediatri și am trecut noi înșine prin momentul interacțiunii cu căpușele, am scris mai jos tot ce cred eu că trebuie să știți despre subiect: cum îți protejezi familia de căpușe, unde se găsesc ele, cum arată o căpușă atașată și una neatașată, cum verifici pielea de căpușe, ce ai de făcut dacă totuși vreuna se atașează de pielea copilului sau a ta, ce se întâmplă după ce căpușa e îndepărtată.

După cum știți, căpușele sunt principalele purtătoare ale encefalitei, așa că ar trebui să le îndepărtați imediat.

Multe persoane urmează în continuare metoda bunicului cu ulei de floarea soarelui și un inel, sau încearcă să scoată un pulverizator cu o seringă.

Redactorii noștri vă prezintă în atenție un truc unic, datorită căruia puteți elimina cu ușurință căpușa, astfel încât nicio parte a corpului său să nu rămână în interiorul pielii umane.

Pentru a face acest lucru, ai nevoie doar de apă și un tampon de bumbac.

Monitorizați cu atenție modul în care femeia scoate căpușa din videoclip și amintiți-vă de succesiunea mișcărilor ei. Într-o situație critică, această metodă poate deveni salvator de viață.

Amintiți-vă că defilarea insectei este în sens invers acelor de ceasornic în mișcări circulare lente, ca și cum ar încerca să întoarcă șurubul din piuliță.

Puteți încerca să încercați acest truc cu jeleu de alcool sau alcool. Principalul lucru este să obțineți căpușa cu atenție, astfel încât să rămână complet sigur și solid.

Dacă găsiți aceste informații utile, împărtășiți-le prietenilor.

YouTube player

Cei mai mulți se tem să scoată singuri căpușele înfipte în piele, din cauză că există riscul ca apucând-o de corp, aceasta să se rupă să rămână capul înfipt în piele. Astfel se poate produce o infecție nedorită. Dacă niciuna dintre cele patru metode recomandate mai jos nu funcționează, trebuie mers la doctor.

1. Bățul de chibrit

O metodă veche, de mare succes pentru îndepărtarea unei căpușe înfipte în piele este folosirea unui băț de chibrit. Se umezește ușor capul bățului de chibrit, și se trasează câteva cercuri în jurul locului unde se află căpușa. La scurt timp, căpușa își va scoate singură capul din piele, și va ieși de bunăvoie pe bățul de chibrit, atrasă fiind de mirosul puternic de fosfor. Acest procedeu simplu se poate încerca îndată ce am fost mușcați de o căpușă, sau la mai multe zile, când am observat căpușa în piele.

2. Untură de porc

Atunci când observăm că avem o căpușă prinsă în corp, trebuie să acoperim toată cu multă untură solidă și să așteptăm 3-4 minute. Untura va astupa complet căpușa și zona de piele afectată și din cauza lipsei totale de aer și a riscului de sufocare, se va desprinde singură și va scoate capul din piele. Dacă nu s-a desprins de la prima aplicare, se mai pune o dată untură în strat gros.

3. Tinctură de iod

Se umezește bine o bucată de vată în tinctură de iod (nu iod simplu), și se aplică pe căpușă. Se ține așa 4-5 minute, până când căpușa se desprinde singură. Tinctura de iod se găsește la farmacii. În cazul în care căpușa este prinsă adânc în piele, operațiunea se repetă de mai multe ori.

4. Acetonă

Atunci când observăm că avem o căpușă înfiptă sub piele – pe braț, pe picior, pe coapsă, pe spate sau în orice alt loc, este de ajuns să umezim o bucată de vată în acetonă și să o aplicăm pe căpușă. În câteva minute, ea va cădea singură. La final, dezinfectăm zona cu iod și ungem cu cremă de gălbenele și propolis.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.