Ministrul Apararii Nationale (MApN), anunt despre stagiul militar obligatoriu

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Apararii Nationale (MApN), Vasile Dincu, a anuntat ca Armata Romana are un plan de recrutare a soldatilor tineri.

Pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Ucraina, autoritatile din Romania se gandesc le recrutari de tineri militari. MApN are un plan de recrutare de militari tineri.

Anuntul ministrului Vasile Dincu

”Cu privire la stagiul militar obligatoriu, in acest moment nu avem nicio decizie cu privire la o asemenea posibilitate. In schimb, avem doua decizii importante despre care am vorbit luna trecuta pe larg.

Este vorba de sistemul de voluntariat pe care l-am redeschis in acest an si deja am vazut ca avem foarte multi tineri care vor sa vina. Sunt rezervisti voluntari, cei care intra in sistem, dar care raman acasa.

Avem un plan destul de important aici si avem inca un concept, probabil ca o sa promovam luna viitoare cel de militari in termen voluntari, adica sunt si tineri care sa poata face in formule mai scurte, care sa poata face stadiul militar si prin aceasta, intr-un fel, se si profesionalizeaza.

E o posibila profesionalizare, este si o modalitate prin care noi putem sa aducem dupa aceea, sa cream cadre pentru a selectiona tineri care, pana la urma, sa devina ofiteri sau, in orice caz, cadre militare profesioniste.

Sunt alte posibilitati acum si in niciun caz nu ne gandim la stagiul militar obligatoriu”, a spus reprezentatul Guvernului.

Vasile Dincu, despre posibila mobilizare a rezervistilor

”In ceea ce priveste rezervistii, nu avem un plan de mobilizare. De altfel daca observati cu atentie, nici macar Ucraina nu a trecut la mobilizare generala. Noi avem un plan normal pentru activarea rezervistilor in fiecare an.

Corpul rezervistilor, cateva mii de oameni, sunt chemati pentru a se reface evidentele legate de adrese, de starea lor si asa mai departe. Asta este o chestiune care inseamna actualizarea bazei de date. Deci in acest moment daca au aparut si am vazut in presa ca a aparut un ordin de mobilizare, acesta era unul regulat, unul care nu tine de o situatie exceptionala”, a mai spus ministrul Apararii.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.