Ministrul Nasui da publicitatii toate contractele cu statul din minister: „Transparenta totala”

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat joi ca da publicitatii toate contractele incheiate cu statul de firme care lucreaza cu institutiile subordonate acestui minister. „Am atras multa animozitate prin refuzul de a semna ‘ca primarul’ tot felul de contracte aduse pe ultima suta de metri. Nu am venit aici sa-mi fac prieteni”, precizeaza Nasui. PSD a anuntat deja ca depune motiune simpla impotriva lui Nasui.

„Transparenta totala. Ministerul economiei publica toate contractele cu statul. In primele zile de mandat am cerut toate contractele incheiate de minister in valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie sa ramana doar la ministru, ci trebuie sa fie vazute de toti contribuabilii.

Niciodata pana acum un minister nu a facut o platforma publica in care sa apara toate contractele sale. O platforma in care sa fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platforma in care informatia va fi usor de gasit de oricine este interesat.

Aceasta platforma o lansam azi pentru ministerul economiei si o gasiti la acest link: https://bit.ly/2NAElkk

Contribuabilii romani platesc taxe si impozite in Romania si inca mari (avem cea mai mare povara fiscala pe salariile mici din UE). Este normal sa stie nu doar marile directii in care merg banii lor, ci si concret la cine si pe ce s-au dus.

Nu ne oprim aici. 

De indata ce ne putem organiza in minister de sine statator, vom modifica procedura de lucru astfel incat nicio factura pentru un contract de peste 5.000 de euro sa nu mai poata fi facuta daca contractul nu este deja urcat in aceasta platforma publica.

Se zice ca la stat un leu din trei este furat sau risipit. Va las pe dumneavoastra sa vedeti daca se verifica.

Am atras multa animozitate prin refuzul de a semna ‘ca primarul’ tot felul de contracte aduse pe ultima suta de metri. Nu am venit aici sa-mi fac prieteni. Am venit aici sa sprijin mediul de afaceri autentic (care nu exista doar gratie contractelor cu statul) si sa opresc capusarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecintele.

Cu mai multa transparenta fiecare cetatean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodata sa vada problemele sistemului si sa propuna solutii”, a scris Nasui pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri ca PSD va depune motiune impotriva ministrului Economiei, Claudiu Nasui, acuzandu-l pe acesta ca ”a avut cont de administrator si a putut sa intervina” in procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru intreprinderile mici si mijlocii. ”Eu ma mir ca nu a descins DNA-ul intr-un astfel de caz, cand vorbim de bani europeni si de o suma atat de mare si de 27.000 de companii care au fost blocate sa aiba acces la acest program”, sustine Ciolacu.

”Domnu Nasui… au depus 27.000 de IMM-uri, 27.000 de companii romanesti au trimis dosare, hartii, le-au cerut zeci de hartii. A venit un ministru – e un om de bun simt, dar functia l-a doborat – plus ca exista suspiciuni clare de masluire. Prima oara le-au spus oamenilor: dom’le primii care acceseaza vor primii serviti o regula clara, corecta. Au stat oamenii cu calculatoarele in mana, ca sa acceseze primii, au fost serviti ultimii, in ultimele 48 de ore, dupa ce domnul Nasui a avut cont de administrator si a putut sa intervina intr-o procedura de selectie pe bani europeni”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seara, intr-o emisiune la Romania Tv.

Intrebat daca are vreo suspiciune cu privire la faptul ca ministrul Economiei ar fi intervenit in alocarea fondurilor pentru micile companii, liderul PSD a raspuns: ”Dar nu trebuie sa o am eu, eu o sa depun motiune simpla, eu vreau sa vad cum USR-ul nu va vota impotriva unui ministru pe care are suspiciune clara ca exista, a facut un caz de coruptie”.

Marcel Ciolacu a precizat ca ”presupune” ca DNA si Oficiul de Lupta Anti-Frauda s-au autosesizat in acest caz.

”Eu ma mir ca nu a descins DNA-ul intr-un astfel de caz, cand vorbim de bani europeni si de o suma atat de mare si de 27.000 de companii care au fost blocate sa aiba acces la acest program”, a adaugat liderul social-democrat.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.