Ministrul Sanatatii, anunt de ultima ora pentru elevi si parinti: “Va fi obligatorie”

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a trensmis ca purtarea mastii ramane obligatorie in interiorul institutiilor de invatamant pentru copiii in varsta de peste 6 ani. Totodata, ministrul a specificat ca este de preferat ca activitatile sportive sa se desfasoare in spatii deschise.

Masca ramane obligatorie in interior

Ministrul Sanatatii a mai mentionat ca in urma discutiilor avute s-a convenit ca este foarte important ca scolile sa ramana cat mai mult timp deschise, pentru ca toate cursurile sa se desfasoare cu prezenta fizica.

„Ca urmare a discutiei am agreat ca prioritatea este mentinerea scolilor deschise cat mai mult timp posibil si oferirea posbilitatii de invatamant in format fizic. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca acestor copii trebuie sa le oferim un cadru sigur si continuarea unor masuri de protectie in asa fel incat transmiterea la aceasta varsta sa ramana cat mai mica posibil

Din acest motiv, purtarea mastii in scoala va fi obligatorie in continuare pentru copiii de peste sase ani, purtarea mastii in spatii deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitatile sportive, ele vor fi preponderent incurajate sa aiba loc in spatiu deschis, iar pentru cele in spatii inchise se va decide in functie de incidenta din comunitatea respectiva daca ele se pot desfasura in spatii inchise sau nu”, a declarat Iona Mihaila in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Victoria.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii a facut anuntul: “In a doua jumatate a lunii octombrie…”

„Despre vaccinarea in scoli continuam sa avem discutii tehnice cu Comitetul National de Organizare a Activitatilor de Vaccinare si sa adaptam scenariile in functie de particularitatile fiecarei comunitati si ale fiecarei scoli, urmand ca decizia finala sa fie comunicata cat de curand posibil”, a mai spus ministrul Sanatatii.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.