Mircea Geoană, secretar NATO, anunţ înfricoşător. „Trăim cel mai periculos moment pentru securitatea europeană din ultimii 30 de ani”

TRIMITE PRIETENILOR

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost prezent duminică seara în studioul România TV, unde a vorbit despre criza din Ucraina.

Vladimir Putin are ceva cu NATO în ansamblu, cu Occidentul în ansamblu. Trăim în momentul de faţă cel mai periculos pentru securitatea europeană din ultimii 30 de ani. În acest moment încercăm tot ce ne stă în putere să se ajungă la o soluţie diplomatică în acest conflict„, a declarat Mircea Geoană, la România TV.

El a explicat şi raţiunile care au împins Rusia să dezvolte acest conflict: „Putin a calculat greşit. A crezut că gaseste un Occident temător şi fragmentat, dar găseşte exact opusul, o alianţă foarte unită. În consecinţă, nu există niciun motiv de îngrijorare pentru România. Suntem în NATO, este cea mai puternică garanţie de securitate din istoria României. Da, putem fi îngrijoraţi de un conflict la Răsărit, dar România nu are de ce să-şi facă griji.

Alături de intrarea în Uniunea Europeană, intrarea în NATO a fost cel mai important moment pentru România. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi fost acum dacă nu eram în NATO„, a mai spus Mircea Geoană

Secretarul general al NATO spune că inclusiv o eventuală criză a gazelor la nivelul Europei va putea fi gestionată. „De asemenea, Federaţia rusă a calculat greşit situaţia gazelor. Avem un nou mod de solidaritate aliată. În acest moment terminalele de gaz lichefiat din Grecia, Croaţia, Polonia şi alte zone, sunt soluţii alternative de alimentare„, a mai spus Geoană.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.