Mișcări masive de trupe ruse spre granița cu Ucraina. Trenurile sunt pline cu soldați și tancuri. Vladimir Putin a dat ordinul! Ce trebuie să ştie românii

TRIMITE PRIETENILOR

Dmitri Peskov, secretarul de presă al Kremlinului, a recunoscut problemele create pentru securitatea Rusiei de acumularea de forțe ale NATO în apropierea frontierelor sale occidentale. Astfel, Rusia a început recent mișcări masive de trupe și de echipament militar din estul țării și până în vest, la frontiera cu Ucraina.

Rusia şi-a mutat trupele la granița cu Ucraina. Vladimir Putin a decis să își mute armata spre vestul Rusiei, iar trenurile încarcate cu echipament militar și cu sute de soldați parcurg circa 7.000 de kilometri pe celebrul traseu al căii ferate transiberiene în direcția Ucrainei și a statelor NATO, informează Bild.

Rusia şi-a mutat trupele la granița cu Ucraina. Trenurile sunt pline cu soldați și tancuri

Dmitri Peskov, secretarul de presă al Kremlinului, decizia vine ca răspuns la exercițiile la scară largă ale NATO, la avansarea infrastructurii militare și a sistemelor de armament ale Alianței până la granițele Federației Ruse, precum și la activitățile aviației militare a unui potențial adversar, Moscova fiind nevoită să păstreze un anumit număr de trupe și echipamente în zonele de frontieră. „Trupele ruse se află pe teritoriul Federației Ruse, în apropierea graniței cu Ucraina, și considerăm că este necesar să le lăsăm acolo, în fața unei situații foarte tensionate”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Este pentru prima dată când un oficial rus recunoaște concentrarea de trupe la frontiera cu Ucraina, din cauza unei situații tensionate. Până în prezent, reprezentanții ruși au afirmat că deplasările de trupe pe teritoriul Federației Ruse fac parte din procesul normal de pregătire pentru luptă al acestora, scrie Defense Romania.

„Calea ferată transsiberiană este o opțiune importantă pentru mișcările militare în Rusia. Un tren militar are nevoie de șase-șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia parcurg distanța în doar două-trei zile”, a declarat expertul irlandez în domeniul apărării, Andy Scollick. Pe internet au apărut deja filmări cu trenuri militare rusești de-a lungul căii ferate transsiberiene în ultimele 72 de ore.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.