Ne-au făcut de toată bafta! Mai mulţi români s-au apucat să fure în zona dezastrului provocat de inundaţiile din Germania

TRIMITE PRIETENILOR

Suntem din nou în centrul presei din Germania după ce mai mulţi români s-au apucat de furat în zonele în care inundaţiile au lăsat un adevărat dezastru. Conform datelor oferite de stiridiaspora.ro, se pare că poliţia federală din Germania a fost solicitată de 13 ori în zonele devastate de inundaţii pentru a interveni în mai multe cazuri de furt.

De vină ar fi patru români care şi-au făcut apariţia vineri în zonele afectate de inundaţiile istorice din Germania.

Poliţiştii din Germania au făcut apel la vigilența oamenilor

Hoţii români şi-au făcut apariţia în zonele puternic afectate şi au început de neatenţia oamenilor care sunt distruşi de faptul că în urma inundaţiilor au rămas fără agonisirea de o viaţă. Aşadar, poliţiştii din Germania au început să apeleze la vigilenta nemţilor care pot semnala orice incident de acest fel la numărul special de urgență 110. Oamenii sunt rugaţi să raporteze imediat apariţia în zonele afectate a oamenilor suspect sau a unor autoturisme suspecte.

Mobilă furată de români în Germania

Conform raportului întocmit de autorităţi se pare că totul a început de vineri când în oraşul Nette a fost văzută o dubă care era încărcată cu mobilă deteriorată. Mobila era furată de mai mulţi hoţi dintr-o locuinţă lovită de furtună. Poliţiştii nu au găsit incă maşina dar conform martorilor, autovehicolul ar fi mers în direcţia Altena. Acelaşi lucru s-a repetat şi sâmbăta când o dubă ce căra fier vechi a fost zărita de mai mulţi oameni în Rahmedestrasse. De această dată, poliţiştii l-au verificat pe şofer şi au stabilit că este român.

Electronice furate de români şi bulgari în Germania

Tot sâmbătă au fost furate o mașină de spălat și alte aparate electrocasnice, dintr-o furgonetă parcată pe marginea dumului în Nette. În acest caz au fost denunțați doi români în vârstă de 20, respectiv 34 de ani. De asemenea, un camion plin de bunuri furate, condus de un român, a fost tras pe dreapta în zona Markaner.

Pe seară, în jurul orei 20:30, un bărbat a tâlhărit o pivniță, din care a ieși cu un sac plin, iar apoi s-a făcut nevăzut. O patrulă de poliție l-a arestat totuși la câțiva zeci de metri distanță, iar în sac s-a dovedit că erau mai multe aparate electronice. Autorul furtului este un tânăr bulgar, din Altena.

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică, după ce ocupanții unei furgonete și-au însușit mai multe deșeuri electrice și metalice. Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani, de origine română, a fost pus sub acuzare. În altă ordine de idei, bzi.ro a prezentat în cursul zilei de ieri mai multe imagini cu nemții care nu au mai așteptat ca să intervină pompierii pentru a le face curat. Așadar, fiecare locuitor din zonele afectate de viituri au ieșit pe stradă și au început să facă curățenie.

Inundaţii istorice în Germania

În Germania s-au produs cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. Un bilanţ provizoriu arată faptul că sunt cel puţin 80 de persoane care au murit. Aproximativ 15.000 de polițiști, soldați și lucrători din serviciile de urgență caută sute de persoane raportate dispărute

Elicopterele sunt folosite pentru salvarea oamenilor de pe acoperișuri, iar tancurile au curățat drumurile de copaci și resturi căzute. Cancelarul Angela Merkel a promis sprijin deplin pentru victime după „o zi de îngrijorare și disperare”.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.