Nelu Tataru, secretar de stat la Ministerul Sanatatii, ia parte la sedinta comitetului interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus, la Ministerul Sanatatii, luni 27 ianuarie 2020, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nelu Tataru, anunt surprinzator. Asimptomaticii s-au speriat, nu mai vor sa plece din spitale.

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat, marti, la Digi24 ca persoanele care sunt infectate cu coronavirus si sunt asimptomatice nu mai doresc sa plece din spitale. Luna trecuta, peste 5.000 de asiptomatici au parasit spitalele in urma deciziei CCR prin care carantina a fost declarata neconstitutionala.

”Asimptomaticii nu vor sa mai plece acasa, e o schimbare de optica. Se tem ca a doua zi poate fi mai rau, dar nici nu vor sa infecteze persoanele dragi. Asa se explica si spitalele pline”, a declarat Tataru.El a mai spus ca se asteapta ca un vaccin sa fie disponibil la jumatatea anului viitor.

”La nivelul Comisiei Europene avem discutii pentru vaccinurile impotriva COVID-19. Cand vom avea rezultate patentate va vom tine la curent. In prima jumatate a anului viitor cred ca vom avea un vaccin si in a doua jumatate a anului viitor vom avea vaccin pentru mase”, a mai spus Tataru.

Inca 35 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numarul total al deceselor ajungand la 2.764, informeaza, marti, Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

Potrivit GCS, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 35 de decese – 21 barbati si 14 femei, ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Olt, Prahova, Salaj, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Bucuresti.

Dintre acestea, un deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, unul la categoria 40-49 ani, patru decese – 50-59 ani, cinci la categoria 60-69 ani, 13 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 11 la persoane de peste 80 de ani.

Conform GCS, 33 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, un pacient decedat nu a prezentat comorbiditati, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate pana in prezent comorbiditati.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.