Noul an școlar: Este INTERZISĂ strângerea de bani de la părinți pentru dotări de clase sau igiena elevilor

TRIMITE PRIETENILOR

Iulian Cristache, Președinte la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar, a tras un semnal de alarmă printr-o postare pe facebook, cu privire la solicitările pe care părinții elevilor le primesc la începutul anului școlar din partea cadrelor didactice, de a cumpăra diverse produse și rechizite.

Iată ce afirmă domnul Costache:

,,Cam asta s-a cerut la una dintre grădinițele din București!
Dragi părinți, pot înțelege sprijinul pe care trebuie să-l acordați copiilor, dar ce văd în lista asta este BĂTAIE DE JOC!
AȘA CEVA?!
Vă rog să luați atitudine și să vă opuneți!
O parte dintre ele ține strict de noi, dar multe dintre ele țin 100% de grădiniță.”

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a publicat și lista produselor cerute.

lista rechizite cristache

Inspectoratele au început să reacționeze. Educatoarele și cadrele didactice care predau elevilor din învățământul primar sunt rugate să nu mai solicite rechizite suplimentare pentru desfășurarea lecțiilor. Inspectoratul Școlar Județean Mureș a emis o adresă în care menționează faptul că ,,Invățământul de stat este gratuit”, conform legii.

„Având în vedere sesizările mass-mediei locale cu privire la solicitarea de rechizite / instrumente de lucru (perforator, marker evidențiator, marker tablă etc.) pentru desfășurarea activităților didactice din învățământul preșcolar și primar, vă rugăm să luați toate măsurile ce se impun în vederea eliminării cerințelor de acest gen și a respectării articolului 32, alineatul 4 din Constituția României: „Învățământul de stat este gratuit, potrivit legii.”

adresa inspectorat mures


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.