Noul VIRUS lovește familia lui Alexandru Rafila. Acesta se află în izolare și s-a testat și el

TRIMITE PRIETENILOR

Coronavirusul a lovit în familia lui Alexandru Rafila. Potrivit informațiilor din presă, soția reprezentantului României la OMS este pozitivă COVID-19.

Soția lui Alexandru Rafila a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Antena 3 informează că acesta se află în izolare și s-a testat și el, doar că încă nu a primit rezultatul.

”Profesorul Rafila este în izolare. Ne-a anunțat că un membru al familiei a fost testat pozitiv cu Covid-19”, au declarat surse din conducerea PSD, conform sursei citate.

Ce spune Alexandru Rafila despre vaccinarea anti-COVID

Alexandru Rafila a spus că vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie. Potrivit reprezentantului României la OMS, încrederea în vaccin nu trebuie impusă.

România va beneficia de 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Din cauza cererii foarte mari, toate țările îl vor primi în tranșe.

Klaus Iohannis a anunțat faptul că primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul trimestru al anului viitor. Angajații din domeniul sănătății și persoanele din categoriile vulnerabile vor avea întâietate.

În opinia lui Alexandru Rafila, oamenii vor avea încredere în vaccin după ce vor ovedea că primii pacienți care se vor vaccina nu vor avea efecte adverse. Guvernul nu va impune vaccinarea împotriva coronavirusului.

„S-au făcut sondaje, a făcut şi OMS inclusiv pentru România. Astăzi, un institut al Academiei Române a făcut tot aşa, un studiu, şi în general acceptabilitatea pentru acest vaccin e în jur de 50% din populaţie. Important este ca prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiţionată de o foarte bună campanie de informare a populaţiei care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută şi atunci sigur că dacă oamenii văd că aceia care au primit vaccinul nu au probleme, nu au dezvoltat reacţii adverse, devin protejaţi în faţa bolii, cu siguranţă vor avea şi ei încredere să se vaccineze.

Cu siguranţă acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi şi una este să discuţi despre vaccinul DTP, care e cunoscut de zeci de ani şi se cunoaşte foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacţii adverse şi aşa mai departe

şi altceva e să discuţi despre un produs nou, despre care lumea nu ştie nimic şi care a trecut doar prin nişte studii clinice. Deci cu siguranţă acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulţi, nici pentru

altcineva şi în mod evident încrederea în vaccin trebuie construită, nu trebuie impusă. Aşa că eu sunt convins că această discuţie legată de obligativitate, cel puţin dacă discutăm de aceste vaccinuri noi, nu este actuală”, a declarat Alexandru Rafila. scrie cancan.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.