Nu aruncați pliculețele cu silicagel. Le găsiți în genți, cutiile cu încălțăminte și alte articole

TRIMITE PRIETENILOR

Probabil ați observat aceste pliculețe în cutiile cu încălțăminte nouă. Pe ambalajele lor sunt de obicei scrise două lucruri importante „necomestibile” și „ de aruncat”. Acestea sunt pungi speciale cu granule de silice. Ele se adaugă pentru a absorbi excesul de umiditate din cutie (de la încălțăminte, genți, jachete din piele etc.), astfel încât lucrul să nu se deterioreze și să nu putrezească, chiar dacă este, de exemplu, transferat din camion în magazin pe vreme ploioasă sau dacă va fi depozitat pe soclu.

1.Salvați gadgeturile

Dacă ați udat gadgeturile, le-ați scăpat în lavoar, au ajuns sub jet de apă, le-ați scăpat în mare, în timp ce făceați selfie în laguna albastră sau pur și simplu… în vasul de toaletă, silicagel vă ajută! Puneți aceste bile de silicon într-un pahar, așezați telefonul în interior (trebuie să aveți multe biluțe). Dacă nu aveți suficiente, umpleți golurile cu orez.

2.Pentru păstrarea aparatelor de ras

În paharul pentru aparate de ras probabil este umed din simplul motiv că stă în camera de baie. Dacă puneți în el silicagel, atunci lamele nu se vor toci atât de repede.

3.Scule

Puneți pur și simplu 3-4 pliculețe cu silicagel în sertarul sau dulapul cu scule. Acest lucru va permite eliminarea constantă a umidității excesive din acel loc. În plus, ar fi bine ca sculele să fie depozitate la loc cald.

4.Salvați argintul

Argintul se poate întuneca din cauza umidității la fel ca și bijuteriile simple. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru că le-ați depozitat într-un mediu umed (în baie, de exemplu) sau le-ați udat (în ploaie, cu mâinile umede). Este imposibil să restabiliți culoarea inițială, însă dacă problema constă în modul de păstrare, repartizați pliculețe de silicagel în comodă. Și nu mai depozitați bijuteriile în camera de baie!

5.În dulap

Lenjeria de pat, prosoapele, în general, toate hainele dumneavoastră vor fi, de asemenea, depozitate în cele mai bune condiții, dacă alături vor fi multe pungi cu silicagel.

Le puteți lăsa pur și simplu în cutiile de la încălțăminte, în care au fost inițial, dacă păstrați în ele încălțămintea de sezon. Acest aspect este deosebit de important pentru încălțămintea copiilor, care trebuie să fie întotdeauna uscată.

6.Valiza pentru vacanță

Când plecați în vacanță, ar fi bine să puneți pliculețe cu silicagel în valiză, deoarece condițiile de transportare vor fi foarte diferite – se va schimba temperatura, din acest motiv se va forma condensat, deci umiditate în interiorul valizei.

7.Semințe de fructe și legume

Dacă cultivați materiale săditoare și sunteți un grădinar înrăit, folosiți silicagel în cutiile unde păstrați toate semințele!

8.Medicamente

Știați că este strict interzis să păstrați medicamentele în baie, deoarece acestea își pot schimba proprietățile din cauza umidității, aburului fierbinte, temperaturii calde, lipsei de ventilație. Nici depozitarea în bucătărie nu este o idee bună. În dormitor sau sufragerie, pe măsuța de toaletă, în comodă sau în coridor – iată locurile perfecte. Însă, nu uitați să puneți alături câteva pliculețe cu silicagel.

Sfat: dacă silicagelul dumneavoastră a încetat să mai funcționeze, trebuie să încălziți cuptorul până la 100°С și să puneți săculețele pe tavă pentru 30 de minute. Acest lucru va ”evapora” umiditatea din ele. Se vor usca și vor putea din nou să îmbibe umezeala.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.