O angajată din Prahova a postat a publicat ”fluturașul” de salariu cu 23 de lei și apoi a fost concediată. Vestea primită de femeie după un an și jumătate

TRIMITE PRIETENILOR

O fostă angajată a unei croitorii din Vălenii de Munte a câștigat în instanță procesul co fostul angajator care a concediat-o după ce aceasta și-a postat pe Facebook fluturașul de salariu, cu ”lichidarea” de 23 de lei.

Potrivit deciziei Tribunalului Prahova, Angelica Manole a fost concediată abuziv și trebuie să primească salariul aferent perioadei în care s-a luptat în justiție pentru drepturile sale, de aproape un an și jumătate, relatează Observatorul de Prahova.

Femeia a postat o fotografie cu fluturașul de salariu în aprilie 2020, arătând că a primit doar 23 de lei pentru că „nu a făcut norma”. Conducerea fabricii de confecții a făcut presiuni ca aceasta să își retragă acuzațiile și ulterior a concediat-o.

„De luni până vineri și o dată la două sâmbete, cu program redus, e drept, din cauza pandemiei. Însă noi ne-am făcut treaba. Toate aveam copii de crescut acasă, familii. Și-au bătut joc de mine, de noi. Eu am avut curajul să fac publică treaba asta și m-au dat afară. Dar cum puteam trăi o lună cu 23 de lei? Ulterior, am primit prin curier o invitație în vederea unei reangajări ca muncitor necalificat.

Evident, am refuzat, doar nu era să mă întorc și să fiu iarăși batjocura lor. Un avocat s-a oferit să mă ajute gratuit să dau fabrica în judecată. Mult timp m-am chinuit, cu doi copii, fiindcă am fost dată afară abuziv. Am fost ajutată de români care au donat bani pentru ca eu să îmi pot întreține familia”, a declarat Angelica Manole pentru sursa citată.

Sursa: Observatorul Prahovean


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.