O fetita de 10 ani a decedat asfixiata, facand provocarea ”jocul fularului” pe TikTok

TRIMITE PRIETENILOR

Fetita a ajuns la urgenta in stare foarte grava: stop cardiac din cauza asfixiei prelungite . Medicii au reusit initial sa refaca bataile inimii, dar, dupa ore de coma profunda, a decedat.

Parintii ei au gasit-o lesinata. Conform primelor reconstructii ale incidentului, fetita juca un joc absurd la moda pe reteaua sociala Tik Tok .

Ce este Blackout Challenge(”jocul fularului” )

Blackout Challenge este un test de rezistenta care consta in filmarea sau fotografierea in timp ce iti provoci lesinul . Cu franghii, esarfe sau orice gasesti. O centura, in cazul fetei din Palermo.

Scopul provocarii Blackout este de a urmari sentimentul de euforie, in convingerea gresita ca o asfixiere temporara poate provoca aceasta placere. O provocare pe scara larga pe retelele de socializare si care a alarmat multi medici din sistemul de sanatate .

Chiar si fetita din Palermo ar fi urmat toti pasii jocului inainte de se sufoca si a cadea la pamant.

Parintii, care au intervenit prompt, au transportat copilul la spitalul Di Cristina din Palermo. Din pacate, insa, inima ei s-a oprit cateva minute, dar foarte pretioase, inainte de a incepe din nou sa bata datorita manevrelor de resuscitare efectuate in camera de urgenta.

Din pacate, insa, fata din Palermo a murit dupa cateva ore.

”Jocul fularului” – in care copiii isi blocheaza respiratia pana la lesin, pentru a experimenta senzatii tari – provoaca in fiecare an accidente, unele mortale.

Parintii fetei au povestit cotidianului La Repubblica faptu ca alta sora a Antonellei, in varsta de noua ani, le-a explicat ce s-a intamplat. ”Antonella se juca jocul asfixierii”.

”Noi nu stiam ca participa la acest joc. Stiam ca Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a vedea videouri. Dar cum mi-as putea imagna aceasta atrocitate?”, declara ziarului tatal fetei.

”Fiica mea, mica mea Antonella, sa moara din cauza unui joc extrem pe TikTok. Cum sa accept asa ceva?”, declara Angelo Sicomero, care a decis impreuna cu sotia sa sa doneze organele Antonellei, pentru ca ”alti copii sa poata trai cu ajutorul ei”.

Parchetul din Palermo a deschis o ancheta cu privire la ”incitare la sinucidere”.

Autoritatile au declarat ca TikTok a fost interzis „prelucrarea in continuare a datelor utilizatorilor pentru care nu exista o certitudine absoluta a varstei si, in consecinta, a respectarii dispozitiilor referitoare la cerinta varstei”.

Un oficial a spus ca acest lucru inseamna ca utilizatorii conturilor neconfirmate nu vor mai putea incarca videoclipuri sau interactiona cu alte persoane de pe platforma.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.