O prepar de fiecare dată când țin post – Prăjitură de post cu mere și nuci

TRIMITE PRIETENILOR

prepar de fiecare dată când țin post – Prăjitură de post cu mere și nuci – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

4 mere
1 portocală
200 g zahăr
100 ml ulei
400 g făină
2 lingurițe scorțișoară
10 g praf de copt
sare
1 fiolă esență de vanilie
150 g miez de nucă
100 g zahăr vanilat
Mod de preparare:

  1. Pentru început, decojim merele și le dăm prin răzătoare. Adăugăm uleiul, sucul de portocală, făina, praful de copt, scorțișoara, esența de vanilie, sarea și amestecăm totul foarte bine până la omogenizare.
  2. Adăugăm miezul de nucă măcinat și amestecăm bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. După ce s-a răcit, tăiem prăjitura cubulețe și o decorăm cu zahăr vanilat.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitură de post, cu bulion şi griş

Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut – Pentru a pregăti acest desert de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru foi:

15 linguri ulei
5 lingurițe de bulion
7 linguri zahăr
450 g făină
1/2 linguriță bicarbonat
sare
o fiolă esenâță de rom
Ingrediente pentru cremă:

1 l apă
200 g griș
250 g margarină
10 linguri zahăr
100 g nucă de cocos
coajă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm bulionul, esența de rom, făina, bicarbonatul și amestecăm foarte bine.
  2. Întindem o treime din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 foi.
  3. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul și amestecăm. Când a început să clocotească, adăugăm grișul, pe urmă luăm vasul de pe foc. La final, adăugăm sucul de lămâie, margarina, nuca de cocos și amestecăm bine.
  4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie, crema rămasă iar la final completăm cu a 3-a foaie. Decorăm cu zahăr vanilat.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Bonus – Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

O reţetă inedită, păstrată secretă mult timp, te va cuceri după ce o vei găti prima dată. Este vorba de secretele măicuţelor de la Mănăstirea Prislop, despre care se spune că fac cei mai buni ardei umpluţi de post. Sunt săţioşi, sănătoşi, conţin doar legume şi, în plus, sunt foarte simplu de preparat.

Ce face această reţetă atât de deosebită? Ei bine, călugăriţele de la Prislop adaugă la fiert un ingredient secret.

Iată de ce ai nevoie pentru a găti ardeii umpluţi de post:
• 7 ardei graşi
• 1 ardei roşu
• 2 morcovi
• 2 cepe
• 150 g orez
• 3 roşii
• boia de ardei dulce
• piper, sare
• 50 ml ule
• 1 lingură de făină
• 1 linguriţă de vegeta
• pătrunjel şi mărar

Mod de preparare a reţetei de ardei umpluţi de post :
Ardeii se spală şi se curată de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fasiute, morcovul se rade, notează culinar.bzi.ro.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.

Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de delicat şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.

Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.