Panica a atins cote alarmante în Ucraina. Locuitorii sunt îngroziți! Forţele militare ruse au ajuns în zona Kiev. Elicoptere militare survolează cerul capitalei Ucrainei

TRIMITE PRIETENILOR

Forţe ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei.

Forţele militare ruse au au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Grănicerii, fără a preciza natura acestei incursiuni terestre, au adăugat că ea a avut loc prin postul de control Vilcia, situat la circa 150 km nord de capitala ucraineană.

„Trupele ruse au încălcat graniţa de stat. Echipamentul de război al inamicului a trecut prin punctul de frontiera Vilcia”, a indicat Serviciul ucrainean de frontieră.

Forţele militare ruse au ajuns în zona Kiev. Elicoptere militare survolează cerul capitalei Ucrainei. Imagini impresionante

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că Rusia a preluat controlul asupra Aeroportului internaţional Antonov din oraşul Hostomel, în urma unui atac aerian cu elicoptere de tip Mi-8. Oraşul se află la doar 23 de kilometri de capitala Kiev.

O jurnalistă AFP a constat că mai multe elicoptere neidentificate zburau în grup, la altitudine joasă, la periferia Kievului.

Potrivit unor informaţii neconfirmate este vorba despre un zbor în grup care provine din Belarus, scrie news.ro.

Ministerul Apărării din Belarus, un aliat al Rusiei, a anunţat închiderea spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene, în sud,  – începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României). Minskul a închis acest spaţiu aerian cu scopul de a ”garanta securitatea folosirii spaţiului aerian” al Belarusului.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de „abuzuri” şi „genocid” din partea guvernului ucrainean.

În ultimele ore au fost bombardate mai multe oraşe din Ucraina.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.