Pedeapsa cu închisoarea pentru un barbat care a fugit din spital este prima de acest fel din țară

TRIMITE PRIETENILOR

Un bărbat de 36 de ani, din Grebănu, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce, în luna aprilie, a fugit dintr-un container aflat în curtea spitalului Gârlași. Bărbatul era suspect de coronavirus și n-a mai avut răbdare să sosească rezultatele testului.

Pedeapsa cu închisoarea este prima de acest fel din țară, asta după ce mai mulți inculpați ce au comis aceeași faptă au fost condamnați, dar pedeapsa le-a fost suspendată.

În cazul lui Matei Strugurel, sentința este clară: un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

De menționat că bărbatul nu avea antecedente penale. Fapta sa a fost însă considerată una gravă, mai ales că bărbatul nu s-a gândit deloc la semenii pe care i-ar fi putut infecta:

Pe 19 aprilie a fost internat cu tuse puternică, iar pe 20 a fugit din container și s-a dus direct la gară, pentru a se urca în trenul ce urma să-l ducă acasă. Aici a fost găsit de polițiștii de la TF, care l-au dus înapoi la spital.

Ulterior, rezultatul testului avea să releve că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2.

Sentința Judecătoriei Buzău nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sursa: Opinia Buzău


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.