Pediatrul Mihai Craiu: Școala trebuie să înceapă. Lipsa generează un impact emoțional și chiar asupra sănătății greu de cuantificat acum

TRIMITE PRIETENILOR

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că îngrijorările părinților și profesorilor sunt îndreptățite, având în vedere numărul de infectări cu noul coronavirus, însă avertizează că “școala trebuie să înceapă”. “Aceasta lipsă generează un impact emoțional și chiar asupra sănătății românilor greu de cuantificat acum”, a declarat pediatrul, într-o intervenție la Digi 24.

Școala trebuie să înceapă. Întrebarea este cum să se facă asta în siguranță“, afirmă Craiu, care precizează că “trebuie să ne uităm la țările care au deschis recent școlile, landurile germane, la Scoția care plănuiește să înceapă gradinițele și școlile primare, la Noua Zeelandă. Nu trebuie să descoperim noi roata“.

Medic primar pediatru și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Mihai Craiu a vorbit și despre cum ar trebui pregătiți copiii, în familie, pentru acest început de an școlar aflat sub semnul pandemiei COVID-19. “Ar trebui pregătiți la modul constructiv și optimist. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură“, a explicat pediatrul.

În ceea ce privește vaccinarea antigripală, medicul Mihai Craiu transmite că “vaccinarea este absolut esențială: gripa e o boală severă, asta știm și am tot exersat în ultimii ani. Dat fiind faptul că formele severe ale celor 2 boli seamănă foarte mult, cred că e foarte important pentru o persoană cu comorbidități să fie sigură că măcar în ceea ce privește gripa nu se află la risc. De aceea trebuie făcută vaccinarea antigripală“.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.