Pensionari si copii sunt invatati sa foloseasca armele de foc in Ucraina – Video

TRIMITE PRIETENILOR

Membri ai miscarii ucrainene Azov au organizat duminica un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol pentru a-i invata sa se apare in cazul unui atac din partea Rusiei.

Batalionul ucrainean  Azov, care face parte din Unitatea Fortelor Speciale din cadrul Garzii Nationale a Ucrainei, a instruit locuitorii sa asambleze si sa dezasambleze o arma, sa incarce munitia si sa tinteasca tintele, in timp ce Rusia a adunat peste 100.000 de soldati la granita cu Ucraina.

O rezidenta locala in varsta de 79 de ani, Valentina Konstantynovska, spune ca vrea sa fie pregatita sa isi apere familia in cazul unei invazii rusesti.

Rusia neaga ca intentioneaza sa invadeze, dar a masat mult peste 100.000 de soldati in apropierea granitei ucrainene si a trimis trupe la exercitii in Belarusul vecin, incercuind Ucraina pe trei laturi.

Oficialii americani spun ca puterea de foc acumulata de Rusia a ajuns la punctul in care aceasta ar putea invada pe termen scurt.

Semn ca oficialii americani se pregatesc pentru cel mai rau scenariu, Statele Unite au anuntat ca intentioneaza sa evacueze cea mai mare parte a personalului de la ambasada din capitala ucraineana.

Marea Britanie s-a alaturat altor natiuni europene, indemnandu-si cetatenii sa paraseasca Ucraina.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.