Retete

Plăcintă cu brânză la tigaie, gata în 10 minute. Atat de bune incat noi nu reusim niciodata sa ne saturam de ele.

TRIMITE PRIETENILOR

Placinte la tigaie cu branza, ceapa si marar. Sunt atat de bune incat noi nu reusim niciodata sa ne saturam de ele. De fiecare data pregatesc o cantitate mai mare dar nu este niciodata destul.

Noi le indragim foarte mult. Ne amintesc de bunicile noastre harnicute care ne pregateau cu drag aceste bunatati.

Plăcintă cu brânză la tigaie în 10 minute.

Ingrediente: 500 gr faina; 500 gr branza telemea; 300 ml lapte; o legatura de ceapa verde(daca doriti); 1 ou; 3 linguri de ulei;
10 gr de drojdie uscata; un praf de sare

Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat drojdia uscata si oul incepem sa amestecam bine pentru a incorpora laptele in faina si pentru a osrma un aluat.

Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format adaugam uleiul si sarea si framantam bine aluatul cam pentru 10-15 minute, pana ce devine suplu si nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un vas curat, uns cu ulei si-l lasam sa dospeasca, la loc caldut pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, rupem din el bucati de marimea unui ou mai mare, le intindem putin cu facaletul si in mijloc punem o lingura cu varf din umplutura. Pentru umplutura amestecam branza telemea cu ceapa verde. Inchidem bine discul de aluat astfel incat umplutura sa ramana in mijloc si sa fie bine inchisa si intindem inca o data aluatul, destul de sutire dar avand grija ca umplutura sa nu iasa. Prajim placintele astfel formate intr-o tigaie incinsa la foc mediu spre mic in care adaugam putin ulei. Intoarcem placintele pe amblele parti si le prajim pana ce devin aurii deasupra. Servim placintele calde, eventual alaturi de smanatana.

Acum că placinta leneșilor este gata puteți avea un mic dejun rapid și sățios.


TRIMITE PRIETENILOR

S-ar putea să-ți placă și...