„Poate reusim sa-l gasim, poate are nevoie de ajutor”. Un curier muncind cu fetita alaturi, o fotografie „cat un milion de cuvinte”

TRIMITE PRIETENILOR

Jurnalistul Vitalie Cojocari (Euronews Romania) relateaza despre un caz emotionant petrecut in Bucuresti. Un curier pe bicicleta a fost observat in trafic in timp ce isi transporta si fetita, multi oameni dorind acum sa intervina si sa il sprijine. „Poate are nevoie de ajutor. Exista multi oameni care si-ar dori sa-l ajute”, a transmis un bucurestean.

„Poate asa reusim sa-l gasim pe barbat. Poate are nevoie de ajutor. Exista multi oameni care si-ar dori sa-l ajute.

Cel care mi-a scris mi-a trimis o captura de pe un grup de Facebook. Poza… da, m-a uimit. Este genul de poza care face cat o mie de cuvinte. Ba nu, un milion.

Vedem un biciclist care are un rucsac de la Glovo. Pana aici nimic neobisnuit.

Doar ca pe portbagajul din spate al bicicletei era o fetita micuta. Vizibil inghesuita de rucsac, bine imbracata, fetita se tinea bine pe bicicleta, cel mai probabil de rucsac. Pe portbagaj are pusa o perna.

L-am inteles pe cel care mi-a scris. Are dreptate, as fi vrut sa aflu povestea din spatele acestei poze, as fi vrut sa stiu daca omul are nevoie de ajutor. Sunt unii care au comentat riscurile unei asemenea ‘plimbari’ pe bicicleta. Doar ca vreau sa aflu dincolo de ele. Cu siguranta in spatele riscurilor era o nevoie urgenta.

O fi dus-o pe fetita la gradinita? Trebuia sa duca pe drum o comanda? Are nevoie de bani si este nevoit sa combine cat de bine poate rolul de tata cu munca de curier?

De altfel, am vazut situatii similare, dar absolut normale, in Amsterdam. Acolo nu era nimic neobisnuit sa vezi mame, tati care isi puneau copiii in fata, in spate pe bortbagajul bicicletei si pedalau spre munca, scoala, gradinita”, a scris Cojocari pe Facebook.

Stefan M. Negutu, cel care a facut fotografia, a relatat ca „pozele sunt facute undeva pe bulevardul Uverturii, Bucuresti. Din ce a vazut, era un barbat pe la 40 ani, iar fetita undeva pe la 5 ani”.

”Eu stand la caldura, va dati seama, nu m-am simtit prea confortabil sa vad o situatie de genul, cand un copil se juca, pe portbagajul bicicletei fiind, cu bretelele ghiozdanului de la Glovo si tatal pedala pentru a-i oferi o masa calda fetitei! Am postat cu gandul sa o gasim, poate o putem ajuta! Poate reusesc sa ii strang mana daca tot s-a ajuns aici”, i-a spus Stefan Negutu lui Cojocari.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.