Polițiști primesc din ianuarie un nou spor. “Crestere cu 25% a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică și acordarea unui supliment salarial pentru risc medical.”

TRIMITE PRIETENILOR

Aproape 76.000 de angajaţi din Ministerul de Interne vor primi sporuri salariale în 2021, a anunțat ministrul de Lucian Bode. 

Bode a precizat că impactul bugetar va fi de 119 milioane de lei și că nu este vorba de o majorare de salarii sau de un moft.

“Este un drept câştigat de foarte mulţi ani şi anume un spor – specialist de clasă se numeşte -, un spor care se aplică în funcţie de vechime. Pentru aproximativ 76.000 de angajaţi ai MAI nu se aplica. Nu se aplica, nu au fost bani, nu au fost prinşi în buget”, a explicat Lucian Bode, într-o emisiune la B1TV.

În ultimele două săptămâni, mai multe sindicate din Poliție au organizat proteste în care au cerut majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, creșterea cu 25% a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică și acordarea unui supliment salarial pentru risc medical.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.