POVESTE REALA „DRAGI PĂRINȚI, VĂ ROG, NU VĂ BATEȚI COPIII”

TRIMITE PRIETENILOR

O pildă adresată părinților a devenit virală pe internet. Povestea prezentată mai jos este a unui băiețel și, de asemenea, este inspirată din realitate.

Povestea inspirată din realitate, care va fi prezentată mai jos, este adresată părinților. Aceasta a devenit virală pe internet. Într-o zi, un băiețel în vârstă de 8 ani se afla în avion și, din neatenție, și-a vărsat băutura fierbinte pe el. Atunci, băiețelul s-a temut că tatăl lui ar putea să îi aplice o corecție, pentru că greșise. O femeie a fost atentă la întreaga situație.

Băiețelul a strigat în avion ”Tati, te rog, nu mă bate!”, iar ochii persoanelor aflate în aeronavă s-au îndreptat, din curiozitate, spre cei doi. În acel moment, și însoțitoarele de bord s-au îndreptat spre locurile unde stăteau aceștia.

”Într-o zi, eram în avion și mergeam spre o destinație turistică, când am văzut lângă mine un băiețel de 8 ani care, din neatenție, și-a vărsat paharul cu ceai fierbinte pe el. Copilul a început să strige tare ”Tati, te rog, nu mă bate!”, încât cei din avion erau curioși să vadă ce se întâmplă. Au venit și însoțitoarele de bord și au întrebat dacă pot ajuta cu ceva.

Copilul, deși îl durea locul unde s-a ars, se temea că tatăl său îl va bate doar pentru că nu a fost atent. Se simțea în vocea sa multă frică și disperare, încât eu, mamă a patru copii, am izbucnit în lacrimi din cauza neputinței de a putea face ceva pentru el în această situație. Nu mai văzusem așa ceva până acum. Acest băiețel cu picioarele goale pline de pete roșii a urmat-o pe una dintre însoțitoarele de bord, care l-a ajutat să se curețe.

Era un moment foarte emoționant. Și nimic mai dezgustător decât tatăl lui impozant cu părul creț și ochelari de ramă de aur care striga în gura mare: ”Doar ți-am spus să fii atent!”, a povestit cea care a izbucnit în plâns, în avion.

Femeia care a fost martoră la ce s-a întâmplat în avion: ”Dragi părinți, vă rog, nu vă bateți copiii”

Femeia care a fost martoră la ce s-a întâmplat în avion a continuat să explice faptul că, în condițiile în care un părinte alege să își „educe” copilul prin bătaie, atunci relația cu el ar putea avea de suferit. Pe termen lung, legătura dintre copil și părinte ar putea să se deterioreze.

”Dragi părinți, vă rog, nu vă bateți copiii. Niciodată. Nu-i bateți nici dacă greșesc, nici dacă mint. Nu este nimic mai urât decât să-ți bați copiii. Nu-i bateți pentru că nu vor să mănânce tot din farfurie, dacă au venit cu o notă rea de la școală sau dacă nu vor să înțeleagă un anumit lucru. Și, mai ales, nu-i bateți pentru stângăcia copilărească. Lovirea copiilor tăi poate opri comportamentul lor rău pentru moment, dar va deteriora și relația ta cu aceștia pe termen lung.

Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Copiii sunt iubire. Fiecare copil, chiar și cel mai dificil, cu cel mai dificil caracter, este iubire. Copiii ne umplu viața de bucurie. Ei ne sunt dăruiți ca să avem pe cine iubi mai mult decât pe noi înșine. De aceea, trebuie să găsim mereu forțe în interior pentru a avea răbdare cu ei, pentru a le explica lucrurile, nu să recurgem la agresivitate. Găsește putere în interior să devii pentru copilul tău cel mai bun și cel mai devotat prieten. Fă asta nu pentru el, fă-o pentru tine!”, a conchis femeia, arată wawlist.com.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.