POVESTEA TRISTĂ A UNUI CERȘETOR DIN BUCUREȘTI, CARE NU ȘTIA CĂ SUNTEM ÎN 2020. LA 61 DE ANI ÎȘI DUCE TRAIUL PE STRADĂ, DUPĂ CE A FOST ABANDONAT DE COPII

TRIMITE PRIETENILOR

O tânără din București a avut parte de o surpriză atunci când, în fața unui supermarket, a întâlnit un bătrân care cerșea.

Umil, cu hainele curate și o poveste de viață impresionantă, Marin, un bătrân de 61 de ani a impresionat-o profund cu tot ceea ce i-a povestit.

Marin are 61 de ani și locuiește pe străzi. Copiii l-au abandonat și nu vor să știe nimic de soarta lui, iar soția sa, a decedat.

Stă zilnic pe scaun, în fața unui supermarket. Acolo doarme, acolo își duce traiul. Se apropie iarna, așa că o să-i fie tare greu să mai adoarmă pe străzi, flămând și fără adăpost, la 61 de ani. O tânără din București i-a aflat povestea și i-a oferit o noapte la hotel, pentru a putea dormi într-un pat cald și pentru a-și putea face o baie.

Șocată, tânăra a aflat de la Marin că acesta nu știa nici măcar în ce an suntem
„Bună seara! Pe domnul din imagini l am cunoscut aseară, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, sector 4. Are 61 de ani, îl cheamă Marin, doi copii plecați în Italia de care nu mai știe nimic (iar ei nici atât nu stiu/nu i interesează de soarta lui) și o soție decedata. Locuiește pe strazi de foarte mulți ani. Nici el nu mai știe numărul. Când m a intrebat în ce an suntem și i am spus 2020, făcând calculele în capul lui, pana și el a rămas surprins.

Este un bătrân al tarii, al României, al nostru, care are nevoie de ajutor. I am cumpărat mâncare, am stat cu el de vorba ore (este foarte dornic sa vorbească cu cineva căruia sa i pese cu adevărat de el preț de câteva minute măcar) și după multe insistente de ale mele, l am convins sa-l cazez o noapte la hotel, pentru a beneficia de un pat, căldură și apa calda sa se spele. Nu mai spun cât este de umil, nu cere nimic niciodată, ba mai mult m a certat ca am investit atât de mulți bani în el spunând ca nu e nevoie, ca nu merita, ca vrea doar sa l ierte Dumnezeu odată și sa l ia” a spus tânăra, pe pagina ei de Facebook.

Bătrânul Marin are și foarte mult umor

Tânăra care l-a ajutat pe Marin, cerșetorul de 61 de ani care își duce traiul pe străzile din București a mai mărturisit, în postarea sa de pe rețeaua de socializare, că cel mai mare vis al bătrânului este să găsească un azil, unde să poată sta liniștit.

„Ah, da, are și foarte mult umor! Printre lacrimi și durere, este un tip extrem de caraghios cu care razi cu lacrimi. Condiția lui fizica este precara, are probleme mari la ambele picioare și se taraie cu o carja.

Doarme pe un scaun, în frig, zi de zi, de atâția ani, în fata unui supermarket. În fund. Iepureste. Nu știu cum reușește, dar are hainele foarte curate și o manichiura impecabila. Deși locuiește pe strazi, atenție!

Visul lui este sa găsească un adăpost/azil, unde sa rămână pana moare. Doar un pat și o masa calda sa aibă pe zi. Atât. Pensie nu are, deși are 30 de ani de munca. A fost electrician. În momentul de fata, eu cu prietena

mea incercam sa l ajutam cât putem. În limita financiara în care putem.Prin cunoștințe, am reușit sa găsesc pe cineva de la o asociație, care l poate ajuta cu reînnoirea buletinului (este expirat), poate un ajutor social și doamne ajuta o pensionare anticipata pentru a lua niște bănuți pe luna, sa si poată permite un loc unde sa stea.Dar este tot sub cerul liber. Singur, abandonat, așteptând frigul. Nu o sa treacă iarna în strada.Oricine poate ajuta cu haine, alimente, bani (deși nu are unde sa le tina, le fura), dar mai ales cu un loc, undeva, unde sa fie un pat și o perna, va rog sa mi scrieți! Pana reușim,

Doamne ajuta, cu pensia, voi face cheta aici, oriunde, pentru a strânge bani sa i plătim cazarea și pentru a i cumpara ce are nevoie.Nu știu de ce nu se poate comenta la postare deși e pe public. Va rog dacă vreți sa ajutati, trimiteti mesaj privat!” a mai spus aceasta. scrie cancan.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.